Variaatio

SAMK KANKAANPÄÄN TAIDEKOULUN LOPPUTYÖNÄYTTELY

“Olemme sattumanvaraisesti ilmenevä joukko muutoksia,
Variaatioita taiteilijoina toisistamme,
Mutta alkuperältämme saman tarpeen alaisia,
Tarpeemme on luoda taidetta.”

SAMK Kankaanpään taidekoulun kevään 2022 valmistuvat kuvataiteilijat tuovat opinnäyteteoksensa näytille tänä vuonna kolmessa eri paikassa: Tampereen Saskian, Rajatilan ja Taidekeskus Mältinrannan gallerioissa. “Variaatio” -nimeä kantava näyttelykokonaisuus kattaa, nimensä mukaisesti, laajan skaalan erilaisia tekniikoita, teemoja ja tunnelmia yleisönsä eteen.

Taidekeskus Mältinrannan näyttelyosuudessa ovat mukana seuraavat taiteilijat: Antti Alavilo, Beata Ervasti, Anni Flink, Iida Humisto, Susanna Järvinen, Jemina Kärvi, Marko Lankinen, Marjo Savolainen, Saku-Iisakki Takahashi-Merviö, Vertti Vaarasalo, Viktoria Virsi, ja Jenny Vuorela.

Teoksissa käytetyt materiaalit ja tekniikat ovat moninaisia, aivan perinteisistä piirustus- sekä maalaustekniikoista kierrätetyn tekstiilimateriaalin sekä muovin veistoksellisiin muunnelmiin ja edelleen puun kaivertamiseen ja muokkaamiseen. Kosketeltavien veistosten vaihtelevat pinnat luovat eri tavoin aistittavaa tarinaa, kun taas toiset teokset vievät digitaalisiin ulottuvuuksiin. Tekniikoita on yhtä paljon kuin tekijöitään, mutta teemoiltaan teokset ovat saman suuren aiheen muunnelmia, variaatioita elämästä inspiraatioiden lähteenä. Ne tuovat esiin ajatuksia kunkin taiteilijan omakohtaisesti suodattamana ihmisen vahvuuksista ja heikkouksista, omasta alitajunnasta sekä luonnosta ja mytologioista.
“Variaatio” esittelee valmistuvat taiteilijat nyt opiskelunsa loppuvaiheessa, kun koulu ja aika ovat muokanneet tekijöistä myös variaatioita itsestään. Jokainen taiteilija luo omalle, yksilölliselle tarinalleen jatkoa näinä opiskeluvuosina rakennetun perustan päälle ja tulevaisuus tuo tullessaan lisää muuntumisen ja kehittymisen mahdollisuuksia.

Facebook: https://www.facebook.com/Fine-Artists-SAMK-100113458846829/
Instagram: https://www.instagram.com/fineartistssamk/