Uutisarkisto

Tanssiesitykset Taidekeskus Mältinrannassa

Duckstep Postgraduate Company esittää:

Algorhythm-trilogian toinen osa ”If you’re not the buyer, you’re the product” -tanssiteos nähdään Taidekeskus Mältinrannassa la 8.6. ja su 9.6. Esitykset ovat molempina päivinä klo 13 ja 15. Tapahtuma on maksuton, joten voit vain saapua paikalle! Teos kestää noin 30min ja voit samalla nähdä Tiina Lehikoisen ja Ville Kumpulaisen näyttelyt, jotka tähdittävät tilaa.

Kun katsomme ympärillemme, voimme kysyä itseltämme, onko tämä normaalia, olemmeko tyytyväisiä elämäämme tuotteena vai kaipaammeko vapautta.

Tule kuuntelemaan, näkemään ja kokemaan! Tervetuloa tukemaan taidetta!

Duckstep Postgraduate Company presents:

The second part of the Algorhythm dance trilogy ”If you ́re not the buyer, you ́re the product” will be performed at Artcenter Mältinranta on June 8th and 9th. There will be two performances each day at 1 PM and 3 PM. The event is free of charge, so you can just show up! The performance lasts about 30 minutes, and you can also see the exhibitions by Tiina Lehikoinen and Ville Kumpulainen, which are featured in the space.

When we look around, we can ask ourselves if this is normal, if we are satisfied with our life as a product or if we long for freedom.

Come listen, see and experience! Welcome to support art!

Taidesuunnistus 20.-21.4.

Taidekeskus Mältinrannan Taidelainaamo on mukana tämän vuoden Taidesuunnistuksessa. Vaikka osa lainaamotiloista (ns. alalainaamo) on pois käytöstä vesivahingon takia, nähtävillä on silti runsaasti lainattavia teoksia. Samalla voi käydä katsomassa Galleria ja Studio Mältinrannan Liminal-näyttelyn, jossa Samk kuvataide Kankaanpäästä valmistuvat kuvataiteilijat esittelevät lopputöitään.

Lauantaina ja sunnuntaina 20.-21.4. Taidelainaamo ja näyttelyt ovat avoinna poikkeuksellisen pitkään, klo 11-17. Tervetuloa!

Taidekeskus Mältinrannan yläkerran grafiikan pajassa ovat ovet myös avoinna. Taidesuunnistuksessa mukana olevat taidegraafikot Pälvi Hanni ja Annu Salminen esittelevät siellä tuotantoaan.

Ilmoittautuminen kesän taidekursseille

Nyt on mahdollista ilmoittautua Tampereen Taiteilijaseuran kesän 2024 kuvataidekursseille. Tänä vuonna tarjoamme lähes joka viikonloppuna toukokuun lopusta elokuun puoliväliin kuvataidekursseja, joissa opettajina toimivat oman seuramme ammattikuvataiteilijat. Tarjolla on monia edellisvuosilta tuttuja kursseja, mutta myös paljon uutta on tarjolla.

Tervetuloa maalaamaan eri materiaaleilla ja teemoilla, painamaan grafiikkaa yksin tai yhdessä perheen nuorempien kanssa tai kuuntelemaan taideluentoja. Kaikista näistä saat lisätietoja sivuilta https://www.maltinranta.fi/kurssit/, josta löytyy linkki myös ilmoittautumiseen.

Itsenäisen työskentelyn illat grafiikan pajalla

Tampereen Taiteilijaseura järjestää keväällä 2024 ITSENÄISEN TYÖSKENTELYN ILTOJA Taidekeskus Mältinrannan metalligrafiikan pajalla. Illat (klo 15-20) ovat tarkoitettu kokeneille vedostajille itsenäiseen työskentelyyn. Tekniikkaopetus ei kuulu hintaan, mutta paikalla on taidegraafikko Pälvi Hanni. Illat järjestetään torstaisin 8.2., 7.3., 11.4. ja 16.5. Yhden illan hinta on 42 €. Ilmoittautuminen viimeistään viikko ennen kutakin iltaa: anne.paldanius@tampereen-taiteilijaseura.fi tai 050 5503145.

Osallistujat tuovat tullessaan omat materiaalit: painopaperit, laattamateriaalit, painovärit, kaivertimet ja suojahanskat. Nyt on harvoin tarjolla oleva mahdollisuus tulla vedostamaan omia teoksiaan grafiikan pajalla!

Hyvää joulua!

Taidekeskus Mältinrannan näyttelyt ja Taidelainaamo ovat joulutauolla 20.12.2023 – 5.1.2024. Toivotamme kaikille taiteen ystäville rauhallista joulunaikaa!

Vuoden ensimmäiset näyttelyt avautuvat yleisölle 6.1. Tervetuloa tutustumaan Taru Happosen näyttelyyn Galeriassa ja Antti Tolvin Studiossa. Ensi vuoden alusta alkaen avoinnaoloaikamme muuttuvat. Olemme avoinna ti-to 12-18, pe-su 12-16 ja maanantaisin suljettu.

Taidetori lauantaina 9.12.

Tervetuloa Taidekeskus Mältinrantaan lauantaina 9.12. nauttimaan sekä Talo täynnä taidetta -näyttelyn kattauksesta että Taidetorista.

Taidetorin aikaan paikalla on Tampereen Taiteilijaseuran jäsentaiteilijoita, jotka ovat esittelemässä sekä myymässä omia pieniä teoksiaan ja taidetuotteita. Jos sinulla on siis tarvetta hyvin uniikeille lahjoille tai kauniille painotuotteille, tervetuloa tutustumaan valikoimaan sekä samalla itse taiteilijoihin! Taidetorilla ostot tehdään suoraan taiteilijoilta, eli niissä ei ole tavanomaista Taidelainaamon osamaksumahdollisuutta.

Taidetorilla ovat mukana taiteilijat Merja Tanhua, Tuija Ihanta, Tuija Suutari, Karkki Mäkelä, Lauri Mäkimurto, Ilai Lehto, Tarmo Paunu, Marita Mikkonen, Senni Aleksandra, Behnaz Fazelian, Alma Peltola, Eija Isojärvi ja Marje Viitala.

Talo täynnä taidetta -näyttelyn aukioloaikojen mukaisesti olemme lauantaina auki klo 11–16.

Tapahtumapäivä lauantaina 2.12.

Lauantaina 2.12. järjestämme kaikille avoimen tapahtumapäivän Sävel, Sana ja Silmäys, jolloin Mältinrannassa pääsee kuulemaan sekä runoimprovisaatiota että kuorolaulua.

Tapahtumapäivän aloittaa runoimprovisaatioryhmä Muuntaja, josta improvisoimassa ovat Helena Virtain, Tiina Poutanen, Jere Luukkanen ja Matti Borg. Esitys alkaa klo 14.30 ja kestää 20 minuuttia. Heidän esityksessään sanat saavat uusia, yllättäviä sisältöjä ja muodostavat ainutkertaisia kokonaisuuksia yleisön ja Muuntajan välisessä vuorovaikutuksessa. Toisena esiintyjänä toimii hiljattain suurta huomiota, ehkä jopa suoranaista hurmiotakin, herättänyt Kulttuuriosuuskunta Uulun Väki-kuoro. Väki-kuoron esiintyminen alkaa klo 15.00.

Tapahtuman järjestämiseen on saatu Tampereen kaupungin kerta-avustus. (Kuoron kuvan on ottanut Aku Kuitu)

Talo täynnä taidetta aukeaa pian!

Tervetuloa avajaisiin 25.11. klo 16-18.

Tänäkin vuonna Tampereen Taiteilijaseuran järjestämässä perinteikkäässä Talo täynnä taidetta -teosvälityksessä on tarjolla satoja teoksia lukuisalta joukolta pirkanmaalaisia kuvataiteilijoita. Tarjolla on eri värisävyjä, kokoja ja tyylejä jokaiseen makuun. Voit tulla ihan vain ihastelemaan runsasta näyttelyä tai tekemään lisäksi teoslöytöjä. Voit ostaa teoksia heti itsellesi kertaostona, mutta suurimman osan esillä olevasta taiteesta voi hankkia myös osamaksulla tai Taidelainaamon ehdoin. Koska teoksen saa heti mukaansa, muuttuu näyttely myös koko ajan. Tule tutkimaan, kenties parhaat jouluelämykset ja -lahjat odottavat juuri täällä!

Talo täynnä taidetta on auki aina 19.12. saakka. Olemme myös laajentaneet viikonloppuaukioloamme tapahtuman ajaksi – avaamme ovet lauantaisin ja sunnuntaisin jo kello 11! Itsenäisyyspäivänä 6.12. sen sijaan pidämme taukoa.

Järjestämme teosvälitysnäyttelyn aikana myös muuta ohjelmaa. Tervetuloa siis 2.12. kokemaan runoimprovisaatiota ja kuorolaulantaa sekä 9.12. tutustumaan Taidetorin runsaaseen pientuotteiden kattaukseen. Voit tutustua tapahtumapäiviin lisää täällä. Saat tietoa tapahtumistamme myös Taidekeskuksen Facebookia ja Instagramia seuraamalla.

Kesän aukioloajat

Taidekeskus Mältinrannan näyttelytoiminta jatkuu normaalisti kesällä 2023. Poikkeuksena pidempi tauko juhannuksen jälkeen, jolloin ripustamme Oulun Taiteilijaseuran 60-vuotisjuhlanäyttelyä. Näyttelyt ovat silloin suljettu 21.6.-30.6.2023.

Taidelainaamo on auki joka päivä: ma–to klo 12–18 ja pe–su klo 12–16. Poikkeukset aukioloajoissa: suljettu juhannuksena 21.–26.6.2023.

Toivotamme kaikille kävijöillemme hyvää kesää ja tervetuloa nykytaiteen äärelle Taidekeskus Mältinrantaan!

Performanssi avajaisissa

Janette Holmströmin avajaisissa Galleria Mältinrannassa esiintyy perjantaina 12.5. klo 18-20 Heli Valkama. Hänen musiikkiperformanssissaan testataan Mältinrannan gallerian akustiikkaa improvisaation, viululla luodun äänimaiseman ja muutaman laulun muodossa.

Samaan aikaan juhlitaan myös Studio Mältinrannassa avajaisia Paula Ervamaan näyttelyn tiimoilta. Tervetuloa!

Tervetuloa taidesuunnistamaan!

Taidelainaamo ja Taidekeskus Mältinrannan näyttelyt ovat auki Taidesuunnistuksen aikana la–su 22.-23.4. klo 11-17. Taidelainaamo löytyy Taidesuunnistuksen kartalta kohdenumerolla 89. Ota kartta mukaan ja lähde tutustumaan kuvataiteilijoihin, valokuvataiteilijoihin, käsityöläisiin, muotoilijoihin ja gallerioihin sekä muihin taidekohteisiin! Taidesuunnistukseen osallistuu tänä vuonna yhteensä 150 taidekohdetta 15 eri kunnassa Pirkanmaalla. Kaikki kohteet löydät Taidesuunnistuksen sivulta.

Pääsiäisen aukioloajat

Taidekeskus Mältinranta ja Taidelainaamo on avoinna pääsiäisen aikaan seuraavasti: Pitkäperjantaina 7.4. suljettu, lauantaista 8.4. maanantaihin 10.4. klo 12-16. Tervetuloa!

Tampereen Taiteilijaseuran jäsenhaku

Tampereen Taiteilijaseura on lähes kolmen sadan ammattikuvataiteilijan järjestö. Otamme uusia jäseniä kaksi kertaa vuodessa: keväällä ja syksyllä. Kevään haun viimeinen päivä on 25.3. Haluatko liittyä seuraan? Lisätiedot ja hakuohjeet löydät täältä.

Näyttelyhaku Mältinrantaan

Näyttelyhaku Taidekeskus Mältinrannan näyttelytiloihin päättyy tiistaina 31.1. klo 23.59. Haussa ovat kevätkauden (tammi-kesäkuu) 2024 ajat. Vapaamuotoiset hakemukset Galleriaan ja Studioon tai molempiin tulee lähettää osoitteeseen anne.paldanius@tampereen-taiteilijaseura.fi mieluiten pdf-muodossa. Lisätiedot osoitteesta: https://maltinranta.fi/nayttelyhaku/

Hyvää uutta vuotta!

Taidekeskus Mältinranta on ripustustauolla 7.1.2023 saakka. Seuraavaksi avautuu Ida Koitilan ja Tiina Raitasen näyttely Galleriaan ja Karkki Mäkelän näyttely Studioon. Tervetuloa tutustumaan!

Taiteilijaesittelyt 14.12. klo 17.

Taiteilijat kertovat tekemisestään – tule kuuntelemaan ja katsomaan esityksiä Taidekeskus Mältinrantaan keskiviikkona 14.12. klo 17-17.45. Kolme Tampereen Taiteilijaseuran kuvataiteilijaa, Leena Vainio, Teemu Kangas ja Sami Sänpäkkilä, pitävät kukin oman powerpoint-esityksensä valottaakseen omaa taiteellista työskentelyään.

Esitykset ovat maksuttomia ja mukaan mahtuu noin 20 nopeinta. Tule ajoissa paikalle Galleriaan, niin ennätät myös tutustua monipuoliseen taidekattaukseen talo täynnä taidetta -teosvälityksessä. Talo täynnä taidetta on avoinna 21.12. saakka, ma-to 12-18, pe-su 12-16. Vapaa pääsy.

Tomutonttu esiintyy

Lauantaina 10.12. klo 14 Taidekeskus Mältinrannassa esiintyy kansainvälistäkin mainetta saanut Tomutonttu. Tomutonttu on olento, joka suojelee tomua. Jan Anderzén on tamperelainen monialainen taiteilija, joka tuo Tomutontun musiikin ihmiskorvin kuultavaksi. Elementit ovat seikkailullisia: eläinten myhäilyä, sähköäänten punoutumista ja kotiviidakon kollaaseja. Merkillisten äänitapahtumien liimana toimii ystävyyssopimus sattuman kanssa. Kokonaisuus huokuu lämpöä, joka saa kaoottisemmatkin osuudet kuulostamaan kutsuvilta. Tomutontun tuoreimmat julkaisut ovat loppuvuodesta 2021 ilmestyneet Hoshi (Joteskii Groteskii) sekä Seikkailun tuoksu EP (Artsy Records).

Tomutontun esitys on maksuton ja avoin kaikille. Tervetuloa!

Talo täynnä taidetta on avautunut

Tampereen Taiteilijaseuran perinteinen Talo täynnä taidetta -teosvälitys sisältää tänä vuonna liki 300 teosta 93 taiteilijalta. Väriä, kokoja ja tyylejä on moneen makuun, ja lähes kaikki teokset ovat saatavilla kertamaksun lisäksi myös osamaksulla tai Taidelainaamon ehdoin. Tervetuloa katsomaan, josko ne parhaat joululahjat löytyisivätkin täältä!

Ripustustauko 30.11.-2.12.

Taidekeskus Mältinrannan näyttelyt ja Taidelainaamo ovat tilapäisesti suljettu keskiviikosta 30.11. perjantaihin 2.12. Aloimme ripustaa perinteisen Talo täynnä taidetta -teosvälityksen tarjontaa Taidekeskuksen molempiin näyttelytiloihin, ja useita satoja teoksia sisältävä kattaus pirkanmaalaista nykytaidetta avautuu yleisölle lauantaina 3.12. Tervetuloa tutustumaan runsaaseen ja tyylikkääseen teoskokoelmaan, josta lähes kaikki teokset ovat saatavilla myös osamaksulla tai Taidelainaamon ehdoin.

Talo täynnä taidetta -teosvälitystapahtuma tulossa 3.-21.12.

Taidekeskus Mältinranta on joulun alla varsinainen nykytaiteen aarreaitta. Jo perinteeksi muodostunut Tampereen Taiteilijaseuran Talo täynnä taidetta -teosvälitystapahtuma avautuu lauantaina 3.12. ja on avoinna päivittäin aina 21.12. saakka. Avariin galleriatiloihin tehdään tyylikäs ripustus sadoista taideteoksista, joiden joukosta on helppo löytää mieleinen teos joulupukin konttiin, omaksi iloksi tai muuten vaan lahjaksi. Joulun taiteellisimmat lahjaostokset löytyvät tänäkin vuonna Taidekeskus Mältinrannasta! Ja mikä parasta, suurin osa teoksista on saatavissa myös osamaksulla tai Taidelainaamon ehdoin.

Talo täynnä taidetta -tapahtuman aikana esittelemme myös taiteilijoita. Lauantaina 10.12. klo 14 Taidekeskuksessa esiintyy kansainvälistäkin mainetta saanut Tomutonttu. Tomutonttu on olento, joka suojelee tomua. Jan Anderzén on tamperelainen monialainen taiteilija, joka tuo Tomutontun musiikin ihmiskorvin kuultavaksi. Elementit ovat seikkailullisia: eläinten myhäilyä, sähköäänten punotumista ja kotiviidakon kollaaseja. Merkillisten äänitapahtumien liimaana toimii ystävyyssopimus sattuman kanssa. Kokonaisuus huokuu lämpöä, joka saa kaoottisemmatkin osuudet kuulostamaan kutsuvilta. Tomutontun tuoreimmat julkaisut ovat loppuvuodesta 2021 ilmestyneet Hoshi (Joteskii Groteskii) sekä Seikkailun tuoksu EP (Artsy Records). Tomutontun esitys on maksuton ja avoin kaikille. Tervetuloa!

Keskiviikkona 14.12. klo 17.-17.45 kolme Tampereen Taiteilijaseuran taiteilijaa esittelee työskentelyään ja tuotantoaan powerpoint-esitysten avulla. Esittely on maksuton ja sisään mahtuu noin 20 nopeinta. Taiteilijanimet julkistetaan myöhemmin.

Tampereen Galleriaviikko 30.9.-9.10.

Taidekeskus Mältinranta on mukana Galleriaviikossa usealla ohjelmanumerolla.

Maanantaina 3.10. klo 16.-16.45 Taidekeskuksessa järjestetään ilmainen taideluento Sigrid Schaumanin elämästä ja taiteesta. Koloristina tunnetun Schaumanin ura kuvataiteilijana ja taidekriitikkona oli harvinaisen pitkä ja hänellä oli sammumaton halu kokea ja kehittyä. Hänen teoksiaan yhdistää säteilevä elinvoima, joka näkyy maalausten väreissä, valossa ja lämmössä.

Torstaina 6.10. klo 16.30-18.00 Taidekeskuksessa on Sini Sompin kuvailutulkattu näyttelykierros. Vaikka taidetta lähestytään usein eri aistien kautta, on taide ennen kaikkea kokemus: parhaimmillaan se herättää tunteita, mielikuvia ja muistoja. Kuvailutulkatulla kierroksella tarkastelemme yhdessä valikoituja teoksia näyttelyistä. Kuvailutulkki kuvailee ja sanallistaa teokset, mutta kierroksen sävy on keskusteleva. Kuvailutulkattu näyttelykierros sopii erityisesti näkövammaisille ja kaikille muillekin taiteesta kiinnostuneille.

Sunnuntaina 9.10. ovat taiteilijat Joel Sievers ja Emilia Pennanen tavattavissa näyttelytiloissa. Joel on paikalla klo 14 alkaen ja Emilia klo 14.30. Tervetuloa tapaamaan taiteilijoita!

Puistofiesta sunnuntaina 7.8. klo 11-16

Taidekeskus Mältinranta on mukana sunnuntain 7.8. Puistofiestassa Hämeenpuistossa klo 11-16. Olemme mukana esittelemässä Tampereen Galleriaviikkoa, tamperelaisten gallerioiden yhteistapahtumaa, joka järjestetään 30.9.-9.10. laajalla ja monipuolisella ohjelmalla. Vuonna 2022 Tampereen Galleriaviikon ohjelmasta vastaavat Taidekeskus Mältinrannan lisäksi Valokuvakeskus Nykyaika, Kulttuuritalo Laikun Galleria ja Studio, Galleria Rajatila, Galleria Ronga, Galleria Saskia, Galleria Koppelo, Galleria Muuntotila sekä Galleria ja Grafiikanpaja Himmelblau.

Tervetuloa tapaamaan tamperelaisgallerioiden edustajia teltalle Hämeenpuistoon!

Tapahtumien yö Mältinrannassa 4.8.

Tapahtumien yö Taidekeskus Mältinrannassa torstaina 4.8. alkaa klo 18 tanssitaiteilija Patrik Riipisen esityksellä ”Your solo in me”. Se on improvisoitu tanssiteos, joka mahdollistaa katsojan luoda omanlaisensa tanssiteos esityshetkellä. Katsoja luo teoksen käyttäen etukäteen annettuja vaihtoehtoja eri aihealueilta kuten musiikki, asustus, teema yms. Lyhyt yksittäinen sooloteos esitetään välittömästi valintojen jälkeen ja katsoja saa nauttia omasta luomuksestaan uutena taiteilijana. 90min aikana tullaan esittämään useita toisistaan eroavia sooloja, jotka luovat kokonaisuuden ”Your solo in me”.

Klo 19.30-21.00 Taidekeskus Mältinrannan ovet pysyvät avoinna ja yleisöllä on mahdollisuus tutustua kahteen esillä olevaan näyttelyyn. Galleriassa on kuvanveistäjä Tapio Haapalan näyttely nimeltä Uusi asetelma, jossa veistoksellisena lähtökohtana ovat kahvat ja ruuvit. Taidemaalari Sanna Haimilan näyttelyssä Studiossa puolestaan pleksille maalatut vahvat hahmot haastavat katsojansa miettimään minä esillelaittamista ja piilottamista. Tervetuloa!

Hyvää juhannusta!

Taidekeskus Mältinrannan näyttelyt ja Taidelainaamo ovat kiinni 22.-27.6. Avaamme jälleen tiistaina 28.6. Toivotamme iloista kesän ja valon juhlaa kaikille!

Teos: Maarit Blomqvist, Valokylpy, 2017

Näyttelyt ja Taidelainaamo kiinni 11.-13.5.2022

Taidekeskus Mältinrannan näyttelyt ja Taidelainaamo ovat kiinni 11.-13.5. johtuen näyttelyjen ripustuksesta.

Galleriaan avautuu 14.5. Leena Illukan, Silja Purasen ja Virpi Vesanen-Laukkasen näyttely, ja Studioon Tampereen Taiteilijaseuran tukinäyttely ukrainalaistaiteilijoiden hyväksi. Tervetuloa tutustumaan molempiin!

Vapun aukioloajat 2022

Taidekeskus Mältinrannan näyttely ja Taidelainaamo ovat avoinna Vapun aikaan seuraavasti: Vappuaattona 30.4. klo 12-16 ja Vapunpäivänä suljettu. Toivotamme kaikille hauskaa Vappua!

Taidesuunnistus 2022

Taidekeskus Mältinrannan Taidelainaamo on mukana Taidesuunnistuksessa! Tervetuloa lauantaina ja sunnuntaina poikkeuksellisesti klo 11-17 tutustumaan Taidelainaamoon ja samalla uuteen näyttelyyn Galleriassa ja Studiossa. Samk, Kankaanpään taidekoulun lopputyönäyttely VARIAATIO tuo esille kahdentoista uuden kuvataiteilijan teoksia.

Taidelainaamo mukana Taidesuunnistuksessa

Ensi viikonloppuna Taidesuunnistus-tapahtuma tarjoaa hienon mahdollisuuden tavata taiteen tekijöitä ateljeissaan ja vierailla gallerioissa ja muissa näyttelypaikoissa. Taidelainaamo on mukana Taidesuunnistuksessa ja on auki normaalia pidempään klo 11-17. Samalla on mahdollisuus tulla tutustumaan Mältinrannassa avautuvaan SAMK Kankaanpään taidekoulun lopputyönäyttelyyn. Tänä keväänä Taidesuunnistuksessa on mukana yli 140 taiteilijaa tai taidekohdetta. Voit tutustua taidekohteisiin ja suunnitella reittiä Taidesuunnistuksen nettisivulla. Tervetuloa suunnistamaan!

Hyvää pääsiäistä!

Taidekeskus Mältinrannan näyttelyt ja Taidelainaamo ovat auki pääsiäisen aikana seuraavasti:
to 14.4. klo 12-18, pe 15.4. kiinni, la-ma 16.-18.4. klo 12-16. Tervetuloa!

Pandemiarajoitukset

Pandemiarajoitukset ovat lieventyneet Pirkanmaan alueella ja 10 hengen maksimimäärärajoitus kävijöiden suhteen on poistunut. Pyydämme galleriavieraitamme kuitenkin yhä käyttämään maskia galleriatiloissa ja Taidelainaamossa sekä pitämään huolta turvaväleistä. Tervetuloa Taidekeskus Mältinrantaan nauttimaan nykytaiteesta!

Koronarajoitukset 12.1. lähtien

Mältinrannan näyttelyt sekä Taidelainaamo ovat auki normaaliin tapaan, mutta joudumme tiukentuneiden rajoitusten vuoksi rajoittamaan kävijämäärää. Turvallisen vierailun varmistamiseksi otamme sisään enintään 10 henkilöä kerralla. Taidelainaamossa voi tilan pienuuden vuoksi asioida edelleen korkeintaan kaksi henkilöä kerralla. Edellytämme näyttelyissä ja Taidelainaamossa kävijöiltä maskin käyttöä. Tervetuloa vierailulle!

Koronarajoituksista

Pirkanmaan Avi:n tämän hetkisen ohjeistuksen mukaisesti joudumme valitettavasti peruuttamaan näyttelyavajaiset keskiviikolta 5.1. Näyttelyt ja Taidelainaamo avautuvat yleisölle perjantaina 7.1. normaalien aukioloaikojen mukaisesti.

Edellytämme näyttelyissä ja Taidelainaamossa kävijöiltä maskin käyttöä. Otamme sisään enintään 20 henkilöä kerralla. Taidelainaamossa voi tilan pienuuden vuoksi asioida korkeintaan kaksi henkilöä kerralla. Näillä rajoituksilla haluamme varmistaa, että turvavälit säilyvät. Muistathan edelleen huolehtia hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta, ja tule vierailulle vain terveenä. Seuraamme tilannetta ja muutamme käytäntöjä tarvittaessa.

Uudet koronarajoitukset Taidekeskus Mältinrannassa

Kiristyneen koronatilanteen vuoksi edellytämme Talo täynnä taidetta -myyntinäyttelyssä ja Taidelainaamossa kävijöiltä maskin käyttöä. Otamme sisään enintään 20 henkilöä kerralla. Taidelainaamossa voi tilan pienuuden vuoksi asioida korkeintaan kaksi henkilöä kerralla. Näillä rajoituksilla haluamme varmistaa, että turvavälit säilyvät. Muistathan edelleen huolehtia hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta, ja tule vierailulle vain terveenä. Seuraamme tilannetta ja muutamme käytäntöjä tarvittaessa.

”Talo täynnä taidetta” avautuu 4.12.

Tampereen Taiteilijaseuran perinteinen Talo täynnä taidetta -myyntinäyttely avautuu Taidekeskus Mältinrannassa lauantaina 4.12. Tilat todellakin ovat täynnä kuvataidetta: myyntiin tulee useita satoja teosta vajaalta sadalta seuramme kuvataiteilijalta. Teokset ovat ostettavissa joko kertamaksulla, osamaksulla tai Taidelainaamon ehdoin. Lisäksi myynnissä on pieniä, edullisia taideteoksia, kortteja, kalentereita ym. pientä taidetuotetta. Tule terveenä ja käytä maskia vieraillessasi näyttelyssä.

Ajalla 4.-19.12. voit myös toimia TAIDE-ETSIVÄNÄ. Leikkimielisessä tapahtumassa voit etsiä tiettyjä yksityiskohtia näyttelyn teoksista ja samalla osallistua taideteoksen arvontaan.

Torstaina 16.12. klo 12-18 vietämme ASIAKASPÄIVÄÄ. Silloin tarjolla on kuumaa glögiä ja suklaata. Paikalla on myös Taidekeskustelija, jonka kanssa voi halutessaan vaihtaa mielipiteitä tai kysyä itseä kiinnostavasta taideteoksesta. Tervetuloa keskustelemaan!

Näyttely on avoinna 4.-21.12.2021, ma.-to 12-18, pe-12-16, la-su 11-16. Taidekeskus on joulutauolla 22.1.2021 – 6.1.2022.

Taidelainaamon teoksia Laikussa

Tampereen Taidelainaamon monipuolinen valikoima on pysyvästi esillä Taidekeskus Mältinrannassa. Kulttuuritalo Laikun Galleria antaa pitkin vuotta talon kävijöille pienen välähdyksen lainaamossa oleviin teoksista joko yksittäisten taiteilijoiden näyttelyjen yhteydessä tai kokoelmanäyttelyissä. Tämän hetkinen kooste on esillä 31.1.2022 saakka.

Kaikki esillä olevat teokset ovat hankittavissa joko kertamaksulla tai Taidelainaamon ehdoin kuukausimaksulla, ilman korkoa. Lisätiedot: Tampereen Taiteilijaseuran Taidelainaamo, taidelainaamo@tampereen-taiteilijaseura.fi, 050-550 2695.

Anitta Toivion teoksia Laikussa

Kuvataiteilija Anitta Toivion näyttely Ilmaan piirretty viiva on avauttunut Taidelainaamoon Galleriassa Kulttuuritalo Laikussa (Keskustori 4). Näyttely on avoinna 14.11. saakka Laikun aukioloaikoina. Tervetuloa tutustumaan tähän ilmavaan teoskokonaisuuteen.

”Galleriaseinän teokset ovat pääosin viimeaikoina käyttämälläni 3D tekniikalla tekemiäni piirrosinstallaatioita ja veistosmaisia seinäreliefejä. Kevyt piirrosjälki, jonka voi irroittaa kolmiulotteiseksi piirustukseksi puhuttelee minua. Se on ’Ilmaan piiretty viiva’, sillä voin ilmentää asioiden herkkyyttä ja monitasoisuutta. Teosten synnyttämät varjot ovat osa vivahteita tavoittavaa ilmaisua. Olemassaolon eri tasot, ihmisenä tai eläimenä tai kasvina oleminen, henkinen ja fyysinen olotila ovat todellisuuden osa-alueita joille etsin töissäni jonkinlaista ilmaisua.

Tampereen Galleriaviikko 8.-17.10.2021

Vuosittain loka-marraskuussa järjestettävä Galleriaviikko on tamperelaisten taidegallerioiden yhteistapahtuma, joka tuo esille paikallisten taidegallerioiden toimintaa laajalla ja monipuolisella ohjelmalla. Tänä vuonna tapahtuma järjestetään ennätyspitkänä ja 10 gallerian voimin! Koko ohjelma löytyy tästä.

Taidekeskus Mältinrannassa tapahtuu Galleriaviikon aikana seuraavaa:
lauantaina 9.10. klo 14-16 Inka Hannulan ja Teemu Raudaskosken livemaalausta: Yhteismaalausta ei suunnitella etukäteen, vaan teos syntyy intuitiivisesti ja improvisoiden tilassa soivan Raudaskosken tekemän musiikin sekä Galleriassa olevien teosten inspiroimana.
keskiviikkona 13.10. klo 17.30-19 nonstop maalaustyöpaja, ohjaajana Tiina Jaakkola. Maalaa kortti tms. ystävälle (tai itselle), jota et ole pitkään aikaan nähnyt. Työpajassa on kuvamalleja inspiraation tueksi. Kaikki ovat tervetulleita taidoista riippumatta. Voit tulla milloin vain työpajan aikana.
sunnuntaina 17.10. klo 13.30-14.00 Rosalia Silferin performanssi ”Synty”. Esitys tunnustelee taiteilijan ja taideteoksen välistä syvää yhteyttä, joka uudistaa, kasvattaa ja opettaa jatkuvasti toinen toistaan.

Muutoksia Mältinrannassa ja Taiteilijaseurassa

PIHAREMONTTI: Taidekeskus Mältinrannassa alkaa piharemontti maanantaina 13.9. ja se kestää näillä näkymin marraskuun loppuun asti. Parkkipaikat rakennuksen edustalla ovat sen aikaa pois käytöstä. Kulku näyttelyihin ja Taidelainaamoon noin 4 ensimmäisen viikon ajan kulkee Tallipihan kautta pihan perällä olevasta Työtilojen ovesta. Pihalla on opastus tilapäisistä kulkureiteistä. Autoilijat joutuvat käyttämään ympäristön yleisiä (maksullisia) parkkimahdollisuuksia koko remontin ajan.

MUUTOKSIA TAITEILIJASEURASSA: Pitkäaikainen toiminnanjohtaja Arja Moilanen jäi eläkkeelle 1.9.2021. Moilanen jatkaa seuran taloudenhoitajana vuoden loppuun saakka. Seuran uutena toiminnanjohtajana on aloittanut Terhi Loimuneva, terhi.loimuneva@tampereen-taiteilijaseura fi, 050 5502521.

Korhonen ja Tölli Talvipuutarhassa 7.-25.9.

Tampereen Taiteilijaseuran 100-vuotisjuhlavuoden tapahtumat Tampereella alkoivat jo kesällä 2020. Pandemiarajoitukset katkaisivat juhlanäyttelysarjan siten, että vasta nyt Taiteilijaseura voi juhlistaa sarjan viimeistä näyttelyä.  Niinpä Tampere-talon Talvipuutarhassa on esillä ajalla 7.-25.9.2021 Urpu-Elina Korhosen maalauksia ja kuvataiteilija Mirjami Töllin maalauksia ja veistosinstallaatioita. Tervetuloa tutustumaan näyttelyyn Tampere-talon aukioloaikoina.

Kuvia näyttelystä on nähtävillä nettisivuilla: linkki sivuille

Mari Suson maalauksia Laikussa

Taidelainaamon galleriassa Kulttuuritalo Laikun sisääntuloaulassa on vaihtunut näyttely. Kuvataiteilija Mari Suson maalauskokonaisuus kantaa nimeä Maita ja maisemia ja se on esillä 24.8.-19.9.2021 Kulttuuritalo Laikun aukioloaikoina. Tervetuloa!

”Maalaan maisemia, joissa kohtaavat hiljaisesti menneisyys ja nykyisyys. Niissä vierailevat luontoa suojelevat haltijat tai maanalaiset esi-isät. Kuvatut tai kuvitellut paikat vaihtelevat tutusta kotipihasta kaukaisiin erämaihin, joissa maan henget ovat yksinäisiä, vanhoja ja kauempana ihmisyydestä.

Teokset ovat myös pieniä kertomuksia luonnon ja ihmisen ajoittain horjuvasta tasapainosta. Ne kertovat pienuudestamme sekä kuvitellun suuruutemme harhaluuloista. Helposti unohdamme olevamme vain osa luontoa – ja ihmisenäkin vain osa sukupolvien ketjua.”

Sirkku Rosin teoksia Laikussa

Kuvataiteilija Sirkku Rosin maalauksia on esillä Taidelainaamon galleriassa Kulttuuritalo Laikussa 22.8. saakka. Kokonaisuus nimeltä Keltaisia päiviä koostuu akvarellimaalauksista ja kierrätysvanerille tehdyistä kaiverrus- ja öljyväriteoksista.

Teokset ovat nähtävissä Kulttuuritalo Laikun aukioloaikoina jakaikki teokset ovat hankittavissa myös Taidelainaamon ehdoin. Teoskuvia voi käydä katsomassa myös Taidelainaamon sivuilla: https://taidelainaamo.maltinranta.fi/

Juhannuksen aukioloajat

Taidekeskus Mältinrannan näyttelyt ja Taidelainaamo ovat kiinni juhannusaatton ja -päivän 25.-26.6. Avaamme ovet normaalisti sunnuntaina 27.6. klo 12-16. Leppoisaa juhannusta kaikille!

Kuukauden näyttely

Kulttuurikirjoittelun saralla ansioituneella Kulttuuritoimitus.fi -verkkosivustolla julkaistaan Kuukauden näyttely -arvioita ja kunnian on nyt saanyt Galleria Mältinrannassa paraikaa esillä oleva Markku Arantilan näyttely. Katri Kovasiiven hieno artikkeli on luettavissa täältä.

Performanssi Studiossa su 13.6. klo 14-16

Siiri Pohjolaisen näyttelyssä MOOD: Camping, Painting, Love Studio Mältinrannassa esitetään jatkuvamuotoinen performanssi sunnuntaina 13.6. klo 14-16. Esiintyjinä ovat taiteilija itse sekä Mia Saharla. Tervetuloa paikalle!

Taidelainaamon teoksia Laikussa 20.6. saakka

Kulttuuritalo Laikku avasi ovensa pitkän koronatauon jälkeen ja niin myös Taidelainaamon Galleria avautui yleisölle. Tällä hetkellä käytävägalleriassa on esillä teoksia Taidelainaamon kokoelmista. Mukana ovat teokset seuraavilta taiteilijoilta: Anna Alapuro, Marja Jalonen, Päivi Somppi, Eeva Saine, Meri Westlin, Kalevi Mäkelä, Teemu Raudaskoski, Virpi Kokkinen, Katri Mononen, Pia Feinik ja Saara Forsell. Kaikki teokset ovat saatavissa Taidelainaamon ehdoin.

Uudet näyttelyt avautuvat 8.5.

Tervetuloa tutustumaan Mältinrannan uusiin näyttelyihin lauantaista 8.5. alkaen! Galleriassa on esillä Kastehelmi Korpijaakon näyttely Muistiinpanoja ruohosta, juurista ja kontrollin historiasta, ja Studiossa Kristiina Sarion näyttely MURTO. Kristiina Sario on paikalla Studiossa lauantaina 8.5. klo 13 alkaen runsaan tunnin ajan. Tervetuloa tapaamaan häntä hänen taiteensa äärelle.

Hauskaa Vappua!

Toivotamme kaikille hyvää ja turvallista vapunaikaa! Taidekeskus Mältinranta on avoinna vappuaattona perjantaina 30.4. klo 12-16 ja vappupäivänä olemme suljettu.

Pandemiarajoitukset muuttuneet

Taidekeskus Mältinranta pysyy auki maaliskuun pandemiarajoitusten aikana. Galleriatilat ovat laajat ja siten turvalliset ja pidämme hyvää huolta hygieniaturvallisuudesta. Pystymme ottamaan sisään kerrallaan kuusi henkilöä.

Näyttelytiloissa ovat juuri avautunut kaksi erinomaista näyttelyä. Galleriassa turkulaisten Annika Dahlstenin ja Markku Laakson ”Campfire in a Zoo” ja Studiossa lahtelaisen Ville-Veikko Viikilän ”Se o mitä se o”. Tervetuloa tutustumaan!

Taiteilijatapaaminen tiistaina 2.3. klo 17-18

Tervetuloa tiistaina 2.3. klo 17-18 tapaamaan taiteilijoita Taidekeskus Mältinrantaan! Galleriassa odottaa kuvataiteilija Sanna Kananoja suurikokoisten maalaustensa ääressä, ja Studiossa kuvataiteilija Aura Saarikoski ”Harmaaskaala”-näyttelyssään.

Ainutlaatuinen tilaisuus kuulla teosten taustoista, taiteilijoista yms. Otamme sisään max 10 henkeä, joten tulkaa ajoissa.

Torni Gallerian uudet nettisivut ovat avautuneet

Torni Galleria on Tampereen Taiteilijaseuran ja Solo Sokos Hotel Torni Tampereen yhteistyönä toteutettu taidegalleria, jossa esitellään 22 pirkanmaalaisen taiteilijan tuotantoa yli 320 teoksen verran. Näistä teoksista on koottu yhteen esittely nettisivuillemme https://maltinranta.fi/torni/.

Jokaisella taiteilijalla on hotellissa oma kerroksensa, jonka huoneisiin teokset ovat ripustettu hotellivieraiden nähtäväksi ja ostettavaksi. Teokset ovat myös muiden kuin hotellivieraiden saatavissa. Niihin voi tutustua nettisivujen välityksellä ja hankkia Taidelainaamon kautta omaksi tai vuokralle. Ota yhteyttä, niin saat lisätietoja tästä palvelusta: puh. 010 420 2040, info@tampereen-taiteilijaseura.fi.

Uusi näyttely on avautunut Taidelainaamon Galleriassa Laikussa

Kuvataiteilija Kirsi Porrassalmen näyttely on esillä Kulttuuritalo Laikun (Keskustori 4) Taidelainaamon Galleriassa 9.2. – 7.3.2021. Teoksiin voi tutustua Laikun avoinnaoloaikoina ja ne ovat saatavissa kertaostoina, osamaksulla tai Taidelainaamon ehdoin. Lisätietoja yksittäisistä teoksista saa Taidelainaamon nettisivuilta.

Taiteilijatapaaminen su 7.2.

Tervetuloa Galleria Mältinrantaan tapaamaan kuvataiteilija Mikko Ängeslevää sunnuntaina 7.2. klo 14-16. Tilavassa galleriassa on helppo pitää turvavälit ja päästä kuulemaan, mitä kerrottavaa taiteilijalla on kiehtovasta näyttelystään, joka ottaa kantaa ihmisen ja luonnon väliseen suhteeseen, energiankäyttöön ja ympäristökysymyksiin yleensä.

Otamme paikalle 10 henkilöä kerrallaan, joten tule ajoissa. Suosittelemme vahvasti kasvomaskin käyttöä.

Taidekeskus Mältinrannan näyttelyhaku

Taidekeskus Mältinrannan kevätkauden (tammi-kesäkuu) 2022 näyttelyhaku päättyy 31.1.2021. Haussa ovat Galleria ja Studio tai molemmat yhdessä. Gallerian pinta-ala on 190 m2 ja Studion 70 m2 ja molemmat tilat ovat pimennettävissä. Näyttelyvuokra Galleriaan on 1.500 €/3vk ja Studioon 850 €/3vk. Tampereen Taiteilijaseuran jäsenet saavat vuokrista jäsenetuna 20 % alennuksen.

Lisätiedot hakumenettelystä saat nettisivuiltamme: https://maltinranta.fi/nayttelyhaku/

Loppiaisen aukioloajat

Taidekeskus Mältinrannan näyttelyt ja Taidelainaamo ovat avoinna loppiaisena, keskiviikkona 6.1. klo 12-16. Tervetuloa tutustumaan Aamu Tikkasen ja Arto Määtän näyttelyihin sekä Taidelainaamon kokoelmiin!

Hyvää ja rauhallista joulua!

Toivotamme kaikille tunnelmallista joulunaikaa!

Tervetuloa Taidekeskus Mältinrantaan jälleen ensi vuonna 2.1. alkaen, jolloin avautuu kaksi uutta näyttelyä: Aamu Tikkasen Galleriassa ja Arto Määtän Studiossa. Näyttelyt ja Taidelainaamo ovat joulutauolla 21.12.2020 – 1.1.2021.

Taidekortteja lahjaksi 9.12.

Keskiviikkona 9.12 jaamme Taidekeskus Mältinrannan kävijöille taidekorttinippuja! Viisikymmentä ensimmäistä kävijää saa 10 kappaleen nipun taidekortteja maksutta. Nyt kannattaa tulla tutustumaan Talo täynnä taidetta -myyntinäyttelyn laajaan valikoimaan!

Voit tulla meille turvallisin mielin. Huolehdimme siisteydestä ja otamme sisään enintään 10 henkilöä kerrallaan. Turvavälit on helppo pitää, sillä näyttelytilaa riittää 250 neliötä. Taidelainaamoon otamme enintään kaksi asiakasta kerrallaan. Käytäthän maskia ja huolehdithan käsihygieniasta.

Hyvää Itsenäisyyspäivää!

Hyvää Itsenäisyyspäivää kaikelle kansalle! Talo täynnä taidetta -myyntinäyttely ja Taidelainaamo ovat avoinna Taidekeskus Mältinrannassa myös sunnuntaina 6.12. klo 11-16. Tervetuloa!

Keskiviikko 2.12. on lahjapäivä!

Keskiviikkona 2.12. klo 12-18 Taidekeskus Mältinrannassa on lahjapäivä! Kun hankit teoksen ja teet lainaus- tai osamaksusopimuksen, saat teoksen ensimmäisen kuukausierän lahjaksi. Lahjapäivän tarjous koskee kaikkia lainaehdoin lunastettavissa olevia Talo täynnä taidetta -myyntinäyttelyn teoksia sekä Taidelainaamon teoksia. Tarjous ei koske Taidelainaamon nettisivulla Tilattavissa-merkinnällä olevia teoksia. Asiakas voi saada tarjouksen yhdestä valitsemastaan teoksesta.

Esillä on upea kokoelma taidetta, normaalin taidelainaamokokoelman lisäksi yli 300 teosta näyttelytiloissa! Tervetuloa tekemään hankintoja!

Taidekeskus Mältinrannassa noudatetaan uusia pandemiasuosituksia. Asiakkaiden yhteismäärä kerrallaan voi olla enintään kymmenen henkeä. Suosittelemme lämpimästi maskien käyttöä.

Talo täynnä taidetta -myyntinäyttely aukeaa 28.11.

Taidekeskus Mältinrannan näyttelyt ja Taidelainaamo ovat kiinni ensi viikolla ke-pe 25.-27.11. Talo täynnä taidetta -myyntinäyttelyn ripustuksen ajan. Esille tulee gallerioiden täydeltä taidetta Tampereen Taiteilijaseuran ammattikuvataiteilijoilta. Suurin osa teoksista on hankittavissa kotiin taidelainaamon ehdoin: kertaosto, vuokraus tai osamaksu. Myyntinäyttely aukeaa yleisölle lauantaina 28.11., tervetuloa!

Galleriaviikko 10.-15.11.

Tervetuloa osallistumaan Galleriaviikon tapahtumiin tamperelaisissa gallerioissa! Koko ohjelma löytyy nettisivuilta: www.tampereengalleriaviikko.fi

Taidekeskus Mältinrannassa on viikon aikana kolme tapahtumaa. Keskiviikkona 11.11. klo 16.30 – 17.30 työtilapuolen väljässä (ja siten turvallisessa) monumenttiateljeessa pidettävä luento Tuusulanjärven taiteilijayhteisöstä, lauantaina 14.11. klo 14-14 lapsille ja vanhemmille suunnattu maalaustyöpaja (vetäjänä Tiina Jaakkola) ja sunnuntaina 15.11. klo 14-15 taiteilijatapaaminen Anna Hyrkkäsen (Galleria) ja Tatu Vuorion (Studio) kanssa. Tatu Vuorio on lisäksi paikalla Studiossa koko päivän klo 12-16.

Suosittelemme maskin käyttöä galleriatiloissa. Tilamme ovat avarat, joten turvavälit on helppo pitää. Tervetuloa!

Uusia näyttelyjä ja päättyviä näyttelyjä

Taidekeskus Mältinrannassa ripustetaan paraikaa kahta uutta näyttelyä. Anna Hyrkkäsen näyttely nousee Galleriaan ja Tatu Vuorion näyttely on jo ripustettu Studioon. Molempiin pääsee tutustumaan lauantaista 7.11. klo 12 alkaen aina 24.11. saakka.

Galleriaviikon aikana (10.-15.11.) molemmat taiteilijat ovat paikalla yleisön tavattavissa sunnuntaina 15.11. klo 14-15 (Tatu Vuorio on paikalla koko päivän klo 12-16.)

Tampere-talon Talvipuutarhassa esillä oleva Anitta Toivion ja Kati Valkosen näyttely on päättymässä ensi viikonloppuna. Sunnuntaina 8.11. on viimeinen päivä mahdollista käydä tutustumassa näyttelyyn Tampere-talon aukioloaikoina.

Taiteilijatapaaminen Talvipuutarhassa

Tampereen Taiteilijaseuran satavuotisjuhlanäyttelyt jatkuvat Tampere-talon Talvipuutarhassa. Tällä hetkellä sinne ovat ripustaneet näyttelynsä kuvataiteilijat Anitta Toivio ja Kati Valkonen. Temperamaalauksista ja installaatioista koostuvaan näyttelyyn voi tutustua Tampere-talon aukioloaikoina 8.11. saakka.

Taiteilijat ovat tavattavissa torstaina 29.10 klo 17-19. Tervetuloa tapaamaan taiteilijoita!

Tervetuloa turvallisesti Mältinrantaan

Jotta Mältinrannassa asiointi pandemian aikana olisi turvallista, pidämme huolta tilojemme siisteydestä, ja henkilökuntamme käyttää suojavisiiriä tai kasvomaskia. Toivomme myös teidän käyttävän maskia vierailun aikana ja pitävän huolta turvaväleistä. Tiloistamme löytyy käsidesiä ja mahdollisuus pestä kädet. Taidelainaamon tilat ovat pienet, joten turvallisuuden vuoksi tilassa voi olla kerrallaan kaksi asiakasta. Galleriatiloissa turvavälit on helppo pitää. Tervetuloa nauttimaan taiteesta!

Tällä viikolla ohjelmassa kaksi taiteilijatapaamista ja luento

Tämän viikon taiteilijatapaamisissa ovat paikalla keskiviikkona 7.10. klo 17 – 18 Taidekeskus Mältinrannassa Anna Alapuro ja Emmi Kallio sekä sunnuntaina 11.10. klo 14 – 15 Galleria Saskiassa Iidu Tikkanen ja Leena Vainio. Torstaina 8.10. klo 17 – 18 on viimeinen mahdollisuus tulla kuuntelemaan, minkälaista oli 1900-luvun alun taide-elämä Tampereella. Luennoitsijana on Anne Paldanius. Lämpimästi tervetuloa!

Kulttuuritalo Laikussa, Taidelainaamon Galleriassa, kannattaa käydä katsomassa viime viikolla avautunut Heli Innalan näyttely. Teokset voi hankkia omakseen Taidelainaamon kautta. Näyttely on esillä 25.10. saakka. Teoksiin voi tutustua myös Taidelainaamon nettisivulla.

Kuvassa Annan Alapuron teos Harjanne vuodelta 2020 ja Emmi Kallion teos Ruukkualttari vuodelta 2020.

Taiteilijatapaaminen Galleria Saskiassa ja luennot Taidekeskus Mältinrannassa

Tällä viikolla tiistaina 29.9. Sata vuotta hyvässä seurassa, Tampereen Taiteilijaseura 100 v. -näyttelyiden taiteilijatapaaminen on Galleria Saskiassa klo 17 – 18. Tervetuloa tapaamaan Tiina Lehikoista ja Kristiina Sariota maalaustensa äärellä!

Viikon ohjelmassa on myös kaksi luentoa Taidekeskus Mältinrannassa. Keskiviikkona 30.9. klo 17 – 18 ja sunnuntaina 4.10. klo 14 – 15 Anne Paldanius kertoo 1900-luvun alkupuolen taide-elämästä ja taiteilijoista Tampereella. Tervetuloa!

Huom! Luentotilassa huomioidaan turvavälit. Tilaan mahtuu enintään 20 henkilöä.

Tampereen Taiteilijaseura vietti satavuotisjuhliaan Taidekeskus Mältinrannassa lauantaina 19.9. asiantuntevassa seurassa. Mukaan oli kutsuttu taiteilijoita, taidemaailman edustajia ja yhteistyökumppaneita vuosien varrelta. Juhlapäivän suojelijana toimi Presidentti Tarja Halonen, joka aitona taiteen ystävänä pääsi itsekin puolisonsa kanssa tekemään taidetta Taidekeskus Mältinrannan grafiikanpajalla. Monotypioiden tekemistä oli ohjaamassa taidegraafikot Virve Lilja (kuvassa vasemmalla) ja Pälvi Hanni. Taiteen tekemistä on seuraamassa myös Taiteilijaseuran varapuheenjohtaja Anne Lehtelä (toinen vasemmalta).

Taiteilijatapaaminen sunnuntaina 27.9. klo 14-15

Tampereen satavuotisjuhlanäyttelyt Galleria Saskiassa ja Taidekeskus Mältinrannassa ovat nyt avautuneet. Näyttelyissä on esillä teoksia yhteensä 28:lta Tampereen Taiteilijaseuran taiteilijalta. Esillä on paljon katsottavaa: komeita ja värikkäitä maalauksia, hätkähdyttäviä veistoksia ja tilateoksia. Tervetuloa tutustumaan pirkanmaalaiseen nykytaiteeseen ja sen tekijöihin!

Sekä Galleria Saskiassa että Taidekeskus Mältinrannassa järjestetään taiteilijatapaamisia, joista ensimmäinen on Mältinrannassa sunnuntaina 27.9. klo 14 – 15. Paikalla ovat tuolloin Katri Mononen, Matti Kuronen ja Hanna Oinonen.

Koko juhlavuoden ohjelman löydät täältä.

Kuvassa Ilkka Virtasen, Matti Kurosen ja Anna Alapuron teoksia Taidekeskus Mältinrannassa.

Sata vuotta hyvässä seurassa -näyttelyt avautuvat Galleria Saskiassa ja Taidekeskus Mältinrannassa

Tällä viikolla aukeaa kaksi uutta juhlanäyttelyä. Sata vuotta hyvässä seurassa -näyttelyt Galleria Saskiassa ja Taidekeskus Mältinrannassa alkavat taiteilijatapaamisilla perjantaina 18.9. klo 14 – 18. Molemmissa paikoissa on paikalla useita näyttelyn taiteilijoita. Tervetuloa!

Galleria Saskian näyttely aukeaa yleisölle perjantaina 18.9. jo klo 12. Taidekeskus Mältinrannan näyttely aukeaa yleisölle sunnuntaina 20.9. klo 12. Taidekeskus Mältinranta ja Taidelainaamo ovat kiinni lauantaina 19.9. yksityistilaisuuden vuoksi. Muistattehan myös, että Kulttuuritalo Laikussa oleva juhlanäyttelymme jatkuu vielä tämän viikon!

Anna Pekkalan Killer and the devil Galleria Mältinrannassa ja Sanna Halmeen Diana Studio Mältinrannassa jatkuvat vielä maanantain ja tiistain. Taidekeskus Mältinrannassa alkaa juhlanäyttelyn ripustus keskiviikkona 16.9., joten näyttelytilat ovat kiinni loppuviikon aina perjantain taiteilijatapaamiseen saakka.

Teoskuva: Ilkka Virtanen, Metamorfosis, 2017 – 2020

Ohjelmassa tällä viikolla Seurassa-näyttely Sara Hildénillä, Taiteilijatapaaminen Laikussa, Taidepyöräily ja Työtilatempaus

Lauantaina 12.9. aukeaa Sara Hildénin taidemuseossa Seurassa-näyttely, joka juhlistaa 100-vuotiasta Tampereen Taiteilijaseuraa. Näyttelyssä on teoksia kuudelta Taiteilijaseuran taiteilijalta: Tomas Byström, Tuula Lehtinen, Osmo Rauhala, Teemu Saukkonen, Jyrki Siukonen ja Ilkka Väätti. Näyttely on auki 17.1.2021 saakka. Lue lisää.

Sunnuntaina 13.9. klo 14 – 15 Kulttuuritalo Laikussa on taiteilijatapaaminen. Sata vuotta hyvässä seurassa -näyttelyn taiteilijoista ovat tavattavissa Sanna Kauppinen, Katja Härkki ja Leena Lehti. Lämpimästi tervetuloa! Lue näyttelyn esittely.

Sunnuntaina 13.9. Taidekeskus Mältinranta on mukana Taidepyöräilyssä yhdessä yhdeksän muun taidegallerian tai museon kanssa. Lähde pyöräilemään taiteeseen, pääset jokaiseen kohteeseen sisään ilmaiseksi! Muista pyytää leima Taidepyöräilypassiisi, sillä ahkeralle keräilijälle saattaa olla luvassa yllätys. Taidepyöräilyn järjestää Tampereen polkupyöräilijät ry. Lue lisää.

Torstaina 10.9. alkaa Keskustorilla Työtilatempaus, jolla halutaan kiinnittää huomiota pirkanmaalaisten taiteilijoiden työtilatilanteeseen. Torstaista lauantaihin asti voit käydä tapaamassa taiteilijoita Keskustorilla olevassa kontissa. Tempauksen päätteeksi lauantaina 12.9. klo 12 – 15 järjestetään Kulttuuritalo Laikussa keskustelutilaisuus. Lue lisää.

Teoskuva: Katja Härkki, Kiihko, 2020

Työtilatempaus Keskustorilla 10. – 12.9.

Millaisissa haastavissa olosuhteissa kuvataiteilijat työskentelevät vuonna 2020 ja millaisia työtiloja Tampereen alueella on heille tarjolla? Tule tutustumaan aiheeseen Tampereen Taiteilijaseuran Työtilatempaukseen Tampereen Keskustorille.

Tapaa taiteilijoita työnsä ääressä
Keskustorilla sijaitsevassa kontissa:

torstaina 10.9. klo 12 – 15 Inka Hannula ja Hannamari Matikainen, klo 15 – 18 Laura Laukkanen ja Teemu Raudaskoski
perjantaina 11.9. klo 12 – 15 Iidu Tikkanen ja Emmi Kallio, klo 15 – 18 Janne Hokkanen ja Julia Prusi
lauantaina 12.9. klo 10 – 12 Niina Kiiveri ja Sanna Maria Paananen

Keskustelutilaisuus Kulttuuritalo Laikussa:
Keskustori 4, Tampere
lauantaina 12.9. klo 12 – 15
Keskustelijat: Tampereen Taiteilijaseuran puheenjohtaja Juha Merta, Tampereen kaupungin apulaispormestari Jaakko Stenhäll, Suomen Taiteilijaseuran Ateljeesäätiön asiamies Tuula Paalimäki, AH! Ateljeiden Jaakko Himanen, Ilkka Väätti Ateljeetalo Pesulasta, Matti Kuronen Nokian Nansotalosta sekä Tampereen Taiteilijaseuran toiminnanjohtaja Arja Moilanen

Järjestämme Kulttuuritalo Laikun luentosalissa keskustelutilaisuuden kuvataiteilijoiden työtiloista. Tilaisuudessa kuullaan aiheesta ajankohtaisia tutkimustuloksia sekä valtakunnallisesta että alueellisesta näkökulmasta. Esittelyssä on myös Tampereen ja lähialueen taiteilijakeskuksia.

Työtilatempaus on osa Tampereen Taiteilijaseuran 100-vuotisjuhlatapahtumien sarjaa. Hanketta tukee Suomen Kulttuurirahaston Pirkanmaan rahasto.

Tänään ohjelmassa taiteilijatapaaminen ja Terhi Asumaniemen näyttely Kulttuuritalo Laikussa

Tänään keskiviikkona 2.9. klo 17 Kulttuuritalo Laikussa on ”Sata vuotta hyvässä seurassa, Tampereen Taiteilijaseura 100 v.” -näyttelyn taiteilijatapaaminen. Paikalla ovat kuvataiteilijat Mikko Kallio ja Meri Westlin.

Kulttuuritalo Laikussa, Taidelainaamon Galleriassa, on avautunut Terhi Asumaniemen näyttely. Tämä kaunis ja mystinen kahdeksan pigmenttivedoksen asetelma on esillä Laikussa 27.9. saakka. Teokset ovat lunastettavissa Taidelainaamon ehdoin osamaksulla, vuokraamalla tai kertaostona. Ota yhteyttä: 010 420 2040 tai info@tampereen-taiteilijaseura.fi. Voit tutustua teoksiin myös Taidelainaamon nettisivulla. Taidelainaamon Galleria on pieni käytävägalleria Laikun sisääntuloaulassa

Tervetuloa!

Viikonlopun ohjelmassa Laikun juhlanäyttely ja Taidesuunnistus

Taiteilijaseuran satavuotisjuhlanäyttelyt saavat lauantaina 29.8. jatkoa, kun Kulttuuritalo Laikun Galleriassa ja Studiossa avautuu Sata vuotta hyvässä seurassa -näyttely, jossa ovat mukana seuran taiteilijat Katja Härkki, Mikko Kallio, Sanna Kauppinen, Miina Laine, Marianne Laiti, Leena Lehti, Kaija Leinonen, Veera Salmio ja Meri Westlin. Näyttely on avoinna 20.9.2020 saakka ti-pe klo 9-21 ja la-su klo 10-18. Tervetuloa tutustumaan!

Taidekeskus Mältinrannan näyttelyt ja Taidelainaamo ovat mukana Taidesuunnistuksessa ensi viikonloppuna. Olemme auki la-su klo 11-17. Galleriassa ja Studiossa avautuvat samalla uudet näyttelyt: Galleriassa on esillä Anna Pekkalan veistoksia ja Studiossa Sanna Halmeen maalauksia. Tervetulao suunnistamaan!

Tiina Poutasen näyttely Laikun Taidelainaamon Galleriassa

Kuvataiteilija Tiina Poutasen alumiinivedoksista ja sekatekniikkateoksesta koostuva näyttely on avautunut Kulttuuritalo Laikun 2. kerroksen Taidelainaamon Galleriassa. Näyttely on avoinna 30.8. saakka Laikun avoinnaoloaikoina. Teokset ovat saatavissa taidelainaamon ehdoin, ja niitä voi tiedustella Taidekeskus Mältinrannan Taidelainaamosta, p. 010 420 2040 tai info@tampereen-taiteilijaseura.fi.

Puistonäyttely avattu

Finlaysonin Palatsin puistossa on avautunut lauantaina 4.7. puistonäyttely Paikan päällä, jonka Tampereen Taiteilijaseura on järjestänyt yhteistyössä Finlayson Art Arean kanssa. Näyttely on avoinna 30.9.2020 saakka puiston aukioloaikoina. Näyttely on myös osa Tampereen Taiteilijaseuran 100-vuotisjuhlavuotta ja sen kunniaksi järjestettyä juhlanäyttelyjen sarjaa.

Puiston alueelle on teoksia seuraavilta taiteilijoilta: Matti Kuronen, Anna Pekkala, Minna Soraluoma ja Veera Salmio & Arto Lappalainen. Lisäksi Finlaysonin kirkossa on esillä kuvataiteilija Henrietta Lehtosen herkkä installaatio Infant.

Ripustustauko 24.-26.6.

Ripustamme paraikaa uutta näyttelyä Taidekeskus Mältinrantaan, joten näyttelytilat ovat suljettu lauantaihin 27.6. saakka. Taidelainaamo on avoinna normaalisti (ma-to klo 12-18, pe-su klo 12-16).

Lauantaina 27.6. kannattaa tulla tutustumaan vasta-avattuun näyttelyyn TULEVAISUUS 2020, sillä näyttelyn taiteilijat ovat paikalla yleisön tavattavissa klo 14 lähtien. Näyttelyssä ovat mukana Ida Sofia Fleming, J-P Köykkä, Mauno Leppänen, Peetu Liesinen, Aino Ojala, Melina Paakkonen ja Mikko Paakkonen.

Anu Kauhaniemen taiteilijatapaaminen

Tiistai 23.6. on Anu Kauhaniemen näyttelyn viimeinen avoinnaolopäivä (klo 12-18). Taiteilija on silloin paikalla klo 16-18. Tervetuloa tähän viimeiseen tilaisuuteen päästä tutustumaan näyttelyyn ja taiteilijaan!

btr

Juhannuksen aukioloajat

Taidekeskus Mältinranta ja Taidelainaamo ovat Juhannuksen aikaan avoinna seuraavasti:

torstai 18.6. klo 12-16
Juhannusaatto perjantai 19.6. suljettu
Juhannuspäivä lauantai 20.6. suljettu
sunnuntai 21.6. klo 12-16

Tampereen Taiteilijaseuran 100-v. juhlanäyttelyiden taiteilijavalinnat on julkistettu

Tampereen Taiteilijaseuran satavuotisjuhlanäyttelyjen taiteilijavalinnat on julkistettu! Tiedot taiteilijoista ja näyttelypaikoista löytyvät 100-v. juhlanäyttelyiden sivulta.

Tampereen Taiteilijaseura perustettiin vuonna 1920, jolloin tamperelainen taide-elämä oli kansalaissodan seurauksena ajautunut lamaan. Jo ensimmäisten vuosikymmenien aikana seura aloitti aktiivisen vuosinäyttelytoiminnan sekä jäsentensä yhteisesiintymiset myös Tampereen ulkopuolella. Lisäksi seura loi hyvät suhteet Tampereen kaupunkiin ja suomalaisiin taideorganisaatioihin ja sitä myötä pohjan taiteilijoidensa taloudelliselle tukemiselle. Oman ateljeetalon rahoittaminen ja rakennuttaminen Kalevaan oli pitkäjänteisen seuratyöskentelyn tulos vuonna 1961.

Vuosikymmenten aikana Taiteilijaseuran toiminta on entisestään laajentunut. Taidekeskus Mältinranta saatiin seuran toimintakeskukseksi 1980-luvun alussa, ja se palvelee edelleen yleisöä mm. laadukkaiden nykytaiteen näyttelyjen, taidekurssien ja Taidelainaamon kautta. Ammattitaiteilijoitaan seura palvelee mm. työtila- ja työpajatoiminnallaan.

Juhlistamme tätä satavuotista taivalta juhlanäyttelyjen sarjalla kesän ja syksyn 2020 aikana. Niiden myötä haluamme tuoda ylpeästi esille jäsentemme osaamista nykytaiteen alalla!

Kuva: Emmi Kallio: Ruukkualttari, 2020, akryyliväri kankaalle, 130 x 160 cm (esillä Taidekeskus Mältinrannassa 19.9.-13.10.2020).

Anu Kauhaniemen näyttely avautuu Galleriassa lauantaina 6.6.

Taidemaalari Anu Kauhaniemen näyttely alkaa rakentua Galleria Mältinrantaan. Pientä esimakua lauantaina 6.6. avautuvasta näyttelystä näkyy jo gallerian eteläseinällä, jolle taiteilija on jo ripustanut komean maalauskokonaisuuden. Tervetuloa tutustumaan teoksiin ja taiteilijaan lauantain 6.6. taiteilijatapaamisessa klo 12-16!

Näyttely on avoinna yleisölle 6.-23.6. ma-to klo 12-18, pe-su klo 12-16. Vapaa pääsy.

Tarmo Paunun ja Liisa Hilasvuoren näyttelyt avautuvat 1.6.

Avaamme Taidekeskus Mältinrannan näyttelyt ja Taidelainaamon pitkän tauon jälkeen maanantaina 1.6! Poikkeustilan takia useita näyttelyjä peruuntui huhti- ja toukokuussa, ja maaliskuussa avatut näyttelyt ovat yhä paikallaan Galleriassa ja Studiossa.

Tarmo Paunun näyttely ja taiteilijatapaaminen ke 3.6. klo 16-18

Maanantaista keskiviikkoon 1.-3.6. klo 12-18 Galleriassa on esillä taidemaalari TARMO PAUNUN näyttely nimeltä Kuinka pihalla voi olla? Tämän jälkeen näyttely puretaan seuraavan gallerianäyttelyn tieltä, joka avautuu yleisölle lauantaina 6.6. (Anu Kauhaniemi). Teillä on mahdollisuus tulla tapaamaan Tarmo Paunua teostensa äärellä keskiviikkona 3.6. klo 16-18 ja toivon, että uskaltaudutte tulla. Meillä on Taidekeskus Mältinrannassa isot galleriatilat sekä mahdollisuus kontrolloida tulijoiden määrää (ovisummeri), joten turvavälit ovat helppo pitää riittävinä. Tervetuloa!

Liisa Hilasvuoren näyttely ja taiteilijatapaaminen la 6.6. klo 12-16

Maanantaina 1.6. avautuu myös Studiossa maaliskuussa alkanut näyttely: kuvataiteilija LIISA HILASVUOREN Matkan päästä kaikki on pientä on avoinna ensin ma-ke 1.-3.6. klo 12-18, sen jälkeen suljettu to-pe 4.-5.6. galleriaripustuksen takia. Näyttelyperuutusten takia Hilasvuoren Studio-näyttely jatkuu vielä tämän jälkeen 6.-16.6. (ma-to klo 12-18, pe-su klo 12-16). Järjestämme Liisa Hilasvuoren taiteilijatapaamisen lauantaina 6.6. klo 12-16, jolloin myös Galleriassa näyttelyään aloittava Anu Kauhaniemi on paikalla yleisön tavattavissa.

Peruutuksia ja muita muutoksia kevään 2020 näyttelyohjelmassa

Koronavirustilanteen takia Taidekeskus Mältinrannan näyttelyohjelmassa on kevään 2020 aikana muutoksia:

Vaikka Tarmo Paunun ja Liisa Hilasvuoren näyttelyt ovat tällä hetkellä kiinni, avaamme ne uudestaan torstaina 14.5. jos Valtioneuvoston määrämä poikkeustilanne loppuu silloin. Näyttelyt jatkuisivat sen jälkeen keskiviikkoon 27.5. saakka.

Juan Kasarin ja Sanna Kauppisen näyttelyt 4.-21.4.2020 ovat peruttu.
Samk:n lopputyönäyttely 25.4.-12.5.2020 on peruttu.

Toni Lehtolan näyttely Galleriassa 6.-23.6.2020 on peruttu ja sen tilalle on tullut Anu Kauhaniemen näyttely, mikä on siirretty ajalta 16.5.-2.6.2020. Taidelainaamon kevätnäyttely on myös peruttu Studiosta ajalta 16.5.-2.6.2020.

Perutut näyttelyt (lukuunottamatta Samk:n näyttelyä) pyritään järjestämään myöhemmin syyskaudella 2021. Tästä, ja muista kevätkauden näyttelymuutoksista, tietoa Tulevat näyttelyt -sivuilta kevään mittaan.

Taidekeskus Mältinranta on suljettu 18.3.–13.4.

Hyvät asiakkaamme,

Valtioneuvoston suosituksen mukaisesti suljemme Taidekeskus Mältinrannan näyttelyt ja taidelainaamon huomisesta keskiviikosta 18.3. lähtien 13.4. saakka. Tarmo Paunun ja Liisa Hilasvuoren näyttelyt jatkuvat kuitenkin tauon jälkeen lisäajalla.

Taidelainaamo palvelee teitä verkossa, josta teoksia voi varata.

Toimisto palvelee sähköpostitse ja puhelimitse klo 10–15: info (at) tampereen-taiteilijaseura.fi, 010 420 2040. Ilmoitamme muutoksista.