Tampereen Galleriaviikko 30.9.-9.10.

Taidekeskus Mältinranta on mukana Galleriaviikossa usealla ohjelmanumerolla.

Maanantaina 3.10. klo 16.-16.45 Taidekeskuksessa järjestetään ilmainen taideluento Sigrid Schaumanin elämästä ja taiteesta. Koloristina tunnetun Schaumanin ura kuvataiteilijana ja taidekriitikkona oli harvinaisen pitkä ja hänellä oli sammumaton halu kokea ja kehittyä. Hänen teoksiaan yhdistää säteilevä elinvoima, joka näkyy maalausten väreissä, valossa ja lämmössä.

Torstaina 6.10. klo 16.30-18.00 Taidekeskuksessa on Sini Sompin kuvailutulkattu näyttelykierros. Vaikka taidetta lähestytään usein eri aistien kautta, on taide ennen kaikkea kokemus: parhaimmillaan se herättää tunteita, mielikuvia ja muistoja. Kuvailutulkatulla kierroksella tarkastelemme yhdessä valikoituja teoksia näyttelyistä. Kuvailutulkki kuvailee ja sanallistaa teokset, mutta kierroksen sävy on keskusteleva. Kuvailutulkattu näyttelykierros sopii erityisesti näkövammaisille ja kaikille muillekin taiteesta kiinnostuneille.

Sunnuntaina 9.10. ovat taiteilijat Joel Sievers ja Emilia Pennanen tavattavissa näyttelytiloissa. Joel on paikalla klo 14 alkaen ja Emilia klo 14.30. Tervetuloa tapaamaan taiteilijoita!