Talo täynnä taidetta -teosvälitystapahtuma tulossa 3.-21.12.

Taidekeskus Mältinranta on joulun alla varsinainen nykytaiteen aarreaitta. Jo perinteeksi muodostunut Tampereen Taiteilijaseuran Talo täynnä taidetta -teosvälitystapahtuma avautuu lauantaina 3.12. ja on avoinna päivittäin aina 21.12. saakka. Avariin galleriatiloihin tehdään tyylikäs ripustus sadoista taideteoksista, joiden joukosta on helppo löytää mieleinen teos joulupukin konttiin, omaksi iloksi tai muuten vaan lahjaksi. Joulun taiteellisimmat lahjaostokset löytyvät tänäkin vuonna Taidekeskus Mältinrannasta! Ja mikä parasta, suurin osa teoksista on saatavissa myös osamaksulla tai Taidelainaamon ehdoin.

Talo täynnä taidetta -tapahtuman aikana esittelemme myös taiteilijoita. Lauantaina 10.12. klo 14 Taidekeskuksessa esiintyy kansainvälistäkin mainetta saanut Tomutonttu. Tomutonttu on olento, joka suojelee tomua. Jan Anderzén on tamperelainen monialainen taiteilija, joka tuo Tomutontun musiikin ihmiskorvin kuultavaksi. Elementit ovat seikkailullisia: eläinten myhäilyä, sähköäänten punotumista ja kotiviidakon kollaaseja. Merkillisten äänitapahtumien liimaana toimii ystävyyssopimus sattuman kanssa. Kokonaisuus huokuu lämpöä, joka saa kaoottisemmatkin osuudet kuulostamaan kutsuvilta. Tomutontun tuoreimmat julkaisut ovat loppuvuodesta 2021 ilmestyneet Hoshi (Joteskii Groteskii) sekä Seikkailun tuoksu EP (Artsy Records). Tomutontun esitys on maksuton ja avoin kaikille. Tervetuloa!

Keskiviikkona 14.12. klo 17.-17.45 kolme Tampereen Taiteilijaseuran taiteilijaa esittelee työskentelyään ja tuotantoaan powerpoint-esitysten avulla. Esittely on maksuton ja sisään mahtuu noin 20 nopeinta. Taiteilijanimet julkistetaan myöhemmin.