Talo täynnä taidetta

Pirkanmaalaista kuvataidetta joululahjoiksi tai omaksi iloksi

Tunnelmallisen Tallipihan vierestä löytyvä Taidekeskus Mältinranta on joulun alla varsinainen nykytaiteen aarreaitta. Jo perinteeksi muodostunut Tampereen Taiteilijaseuran Talo täynnä taidetta -teosvälitystapahtuma avautuu lauantaina 3.12. ja on avoinna päivittäin aina 21.12. saakka. Avariin galleriatiloihin on tehty tyylikäs ripustus lähes kolmesta sadasta taideteoksesta, joiden joukosta on helppo löytää mieleinen teos joulupukin konttiin, omaksi iloksi tai muuten vaan lahjaksi. Joulun taiteellisimmat lahjaostokset löytyvät tänäkin vuonna Taidekeskus Mältinrannasta!

Talo täynnä taidetta -tapahtuman aikana esittelemme myös taiteilijoita.

Lauantaina 10.12. klo 14 Taidekeskuksessa esiintyy kansainvälistäkin mainetta saanut Tomutonttu. Tomutonttu on olento, joka suojelee tomua. Jan Anderzén on tamperelainen monialainen taiteilija, joka tuo Tomutontun musiikin ihmiskorvin kuultavaksi. Elementit ovat seikkailullisia: eläinten myhäilyä, sähköäänten punoutumista ja kotiviidakon kollaaseja. Merkillisten äänitapahtumien liimana toimii ystävyyssopimus sattuman kanssa. Kokonaisuus huokuu lämpöä, joka saa kaoottisemmatkin osuudet kuulostamaan kutsuvilta. Tomutontun tuoreimmat julkaisut ovat loppuvuodesta 2021 ilmestyneet Hoshi (Joteskii Groteskii) sekä Seikkailun tuoksu EP (Artsy Records).

Tomutontun esitys on maksuton ja avoin kaikille. Tervetuloa!

Keskiviikkona 14.12. klo 17.-17.45 kolme Tampereen Taiteilijaseuran taiteilijaa esittelee työskentelyään ja tuotantoaan powerpoint-esitysten avulla. Esittely on maksuton ja sisään mahtuu noin 20 nopeinta. Omaa tekemistään esittelevät kuvataiteilijat Leena Vainio, Teemu Kangas ja Sami Sänpäkkilä.