Mira Kankaanranta

HAARNISKA

Useissa Mira Kankaanrannan öljyvärimaalauksissa ihmishahmot ja kasvillisuus kietoutuvat toisiinsa. Kankaanranta poimii kuva-aiheita ja elementtejä maalauksiinsa ympäröivästä maisemasta, pihapiiristä ja metsäpoluilta.

”Pienet yksityiskohdat ja tunnetilat jäävät mieleen ja siirtyvät jossain muodossa maalauksiin. Monesti ne muuttavat paljonkin muotoaan käydessään läpi pään sisäisen prosessin ja kankaalle ilmestyessään ovat jo jotain muuta. Joskus ne ovat suoraan asioita joita olen nähnyt: käärme kallioisella polulla, kuollut sininen lintu kuusiaidan vieressä tai hylätyn näköinen linnunpesä samaisen kuusiaidan korkeuksissa, kukat ojan pientareella, metsän laidalla, kukkapenkissä, niityillä tai kukat joita ostin marketista. Kaikki kuitenkin värittyy ja läpäisee sisäisen tunnemaailmani, tai ovat vain mielikuvitusta”

Mira Kankaanranta on valmistunut kuvataiteilijaksi Saimaan ammattikorkeakoulusta 2012. Hän on kotoisin Torniosta mutta syntynyt Helsingissä 1983 ja asuu tällä hetkellä Teijolla Salossa. Hänen teoksiaan on Valtion teostoimikunnan, Aineen taidemuseon ja Rovaniemen kaupungin kokoelmissa. Hän on Taidemaalariliiton (kokelas)jäsen, Helsingin taiteilijaseuran sekä Lapin taiteilijaseuran jäsen.

mira.k@hotmail.com
Instagramissa: @mirakankaanranta
https://mirakankaanranta.weebly.com