Mikko Ängeslevä: Energeia, veistoksia

Näyttelyn aihepiiri ammentaa energiaan ja ympäristöön liittyvistä näkökulmista, uhista ja mahdollisuuksista, sekä polarisoituneesta keskustelusta. Aihe on kuuma ja ajankohtainen. Teokset kokoavat yhteen ajatuksia, tutkivat niitä ja herättävät uusia ajatuksia. Tunnelmat vaihtelevat laajalla skaalalla. Ihmisen tarpeet, vaikutus ja suhde ympäristöön ovat keskeisellä sijalla. Ajatuksia herättää myös ihmisen jälkeinen elämä maapallolla, siinä missä ihmisen haitaton sulautuminen ekosysteemiinkin. Teokset eivät pyri olemaan yksiselitteisiä, vaan ne jättävät tilaa tulkinnalle ja oivallukselle. Ne voivat paljastaa enemmän kokijan kuin tekijän maailmankuvasta, itseoivalluksen hetkiä tarjoten.

Teosten visuaalisessa maastossa laaja-alainen kierrätysmateriatarpeisto (arkiesineet, käyttötavarat, lelut) kohtaa monipuolisen valikoiman työstötekniikoita rakentamisen, taidemaalauksen ja kuvanveiston saralta.

Mikko Ängeslevä (s. 1982) asuu ja työskentelee Kokemäellä, entisen kyläkoulun tiloissa. Hän on valmistunut Kankaanpään taidekoulusta kuvanveistäjäksi ja taidemaalariksi. Näyttelyitä ja muuta julkista taiteellista toimintaa on ollut vuodesta 1999 lähtien kotimaan ohella Ranskassa, Ruotsissa, Virossa, Ghanassa, Portugalissa ja Latviassa.

Näyttelyä on tukenut Taiken Satakunnan taidetoimikunta.