Liisa Kuusela

UNILILJAT

Viime keväänä kuljin usein Herttoniemen kartanon puistossa ja piirsin. Kevättalvella jäin karistelemaan lunta kuusentaimen oksilta ja muistelin keskustelua, jonka kävin puutarhurin kanssa hautausmaalla vuosia sitten. Hän näytti minulle nuoren surukuusen, joka ei ollut riittävän murheellisen näköinen. Surukuusen oksat eivät roikkuneet tarpeeksi ja kasvutapakin oli liian terhakka. Kuusiparka tultaisiin pian kaatamaan ja tilalle istutettaisiin uusi surullisempi kuusi.

Piirustusretkilläni ihastuin terttuseljan silmuihin ja kuulin kottaraisen matkivan ambulanssia. Kevään tursuavien kukkien aika tuoksui lapsuudelta: oli huumaavia syreenejä ja lampien rannoilla seisovan veden haju. Kesäöiden saapuessa tulivat liljat uniini.

Maalaus on minulle tapa katsoa maailmaa ja matkustaa saavuttamattomiin paikkoihin kuten satujen maailmoihin ja vuorten huipuille. Teokseni ovat havaintoja todellisista ja kuvitelluista puutarhoista. Työskentelen pääasiassa öljymaaleilla ja akvarellilla.

Liisa Kuusela (s. 1987) on valmistunut Vapaasta Taidekoulusta keväällä 2019. Loppuvuodesta 2022 Kuusela koostaa näyttelyn kollegansa Inkeri Halmeen kanssa Porin Taidemuseon Galleria Poriginaliin. Kuuselan teoksia on Kansallisgallerian, Hotelli Tornin ja Suomen Taideyhdistyksen kokoelmissa. Näyttelyä on tukenut Taiteen edistämiskeskus.

www.liisakuusela.com
@liisakuusela