Kuvataiteilijat 2021, Kasvu

SAMK Kankaanpään taidekoulun opinnäytetyönäyttely

Kuvataiteilijat 2021 – Kasvu on SAMK Kankaanpään taidekoulun keväällä 2021 valmistuvien kuvataiteilijoiden näyttely, joka kokoaa yhteen 22 opiskelijan lopputyöt. Näyttely jakautuu kolmeen galleriaan Tampereella huhti-toukokuussa 2021; Taidekeskus Mältinrantaan, Galleria Saskiaan ja Galleria Rajatilaan. Näyttelyt pitävät sisällään veistoksia, maalauksia, grafiikkaa, installaatio-, video- ja performanssitaidetta.

Mukana Taidekeskus Mältinrannan näyttelyssä ovat: Santiyago Delgado, Johanna ”Jorma” Kinanen, Anna Koshevenko, Monna Laaksonen, Sari Moilala, Katriina Mäkelä, Linda Mäki, Ulla-Maija Raittila ja Iina Vartia.


Näyttelykokonaisuuden nimeksi ja teemaksi on versonut Kasvu, joka heijastuu teoksista ja luomisprosesseista monisävyisesti. Näyttelyn taiteilijoille jo koulusta valmistumisen siirtymäriitti on merkittävä kynnys ylitettäväksi, joka sopii hyvin kasvun aiheeksi. Teoksissa on tarkasteltu mm. kasvua taiteilijaksi, erityiseksi vanhemmaksi, unien, unelmien ja fantasioiden kumpuamista taiteeksi sekä erilaisten kulttuurien kohtaamisen synnyttämää voimaa. Suurta osaa teoksia yhdistää luontoaiheet, jotka näkyvät kirjavina maisemina maalausten pinnoilla, veistosten mystisissä hengissä, symboliikassa ja materiaaleissa. Useissa teoksissa voima ponnistaa juurista, syvyyksistä ja perinteistä käsin. Toiset taas tuntuvat tipahtaneen taivaallisista pilvilinnoista tajunnan räjäyttävänä pisarana tai kuvitettuna, korkealentoisena avaruuskertomuksena alas maan pinnalle. Herää kysymyksiä ja oivalluksia. Mistä juuremme tulevat ja mitä kohti oma ja yhteiskunnallinen kasvumme tähtää?

Lisätietoja taiteilijoista löytyy fb-sivuilta: https://m.facebook.com/Fine-Artists-SAMK-100113458846829/