Jukka Suhonen

Jo joutui armas aika

Haluan teoksissani kuvata ihmistä, en välttämättä fyysistä ilmiasua vaan pikemminkin henkistä olemusta. Ehkä taiteeni sisältää pohdintoja elämän väliaikaisuudesta ja hauraudesta. Kuvissa voi olla viittauksia kuolemaan, rakkauteen ja vihaan. Minun alitajunnastani nousevat
pimeät, padotut puolet sekä uneni voivat synnyttää aiheita teoksilleni. Tehdessäni teoksia mieltäni askarruttavat esimerkiksi sosiaaliset suhteet, keiden kanssa olen tavannut ja keskustellut. Myös Ukrainan raaka sota, absoluuttinen paha, on järkyttänyt mieltäni ja siirtynyt kuviksi teoksiini.

Jukka Suhonen (s.1963) on joensuulainen kuvataiteilija. Hän on valmistunut Kankaanpään taidekoulusta maalauslinjalta taidemaalariksi 1988, jonka jälkeen hän on toiminut vapaana taiteilijana. Suhonen työskenteli Joensuun taidemuseo ONNI:ssa 14 v, mitä ennen hän toimi kuvataiteen tuntiopettajana Joensuun lasten ja nuorten kuvataidekoulussa sekä Joensuun seudun kansalaisopistossa. Jukka Suhosen teoksia on Suomen valtion ja Joensuun kaupungin kokoelmissa sekä yksityisissä kokoelmissa.

Kiitos: Suomen Kulttuurirahaston Pohjois-Karjalan rahasto

Lisätietoja:
jsuhonen@gmail.com
https://kuvataidematrikkeli.fi/jukka-suhonen
https://www.instagram.com/jukkasuhonen