Joel Sievers

Aloitin henkilökohtaisten teemojen käsittelyn teoksissani vuonna 2020. Näyttelyssä esillä olevat maalaukset ovat osa neljänkymmenen teoksen kokonaisuutta. Tutkin teoksissani ihmisyyttä, ihmisenä olemista: monia inhimillisiä tunteita kauhusta rakkauteen. Keskeisinä teemoina ovat ihmisen mielettömyys ja eksyminen elämässä, mutta toisaalta ymmärryksen ja rakkauden löytyminen.

Haluan tuoda näkyväksi sitä kokemusta, millaista on ollut varttua ahdasmielisessä uskonlahkossa, erotettuna monin tavoin muusta yhteiskunnasta. Vanhempieni erottua äitini liittyi Jehovan todistajiin ja perheessämme alkoi uusi arki.

Kaikkea lahkon ulkopuolista toimintaa pidettiin haitallisena. Lapsia peloteltiin Saatanalla ja demoneilla, jotka pitivät hallussaan muuta maailmaa. Nuoria ei kannustettu opiskeluun ja ammattihaaveita kontrolloitiin, sillä maailmanloppu olisi tulossa. Heterosuhteet ja avioliitto olivat normi, niiden ulkopuolisesta toiminnasta kuten itsetyydytyksestä tai esiaviollisesta seksistä kiinni jäänyt nuori joutui totuuskomitean kuultavaksi suljettujen ovien taakse.

Meille kerrottiin, että elämme hengellisessä paratiisissa.

Joel Sievers (s. 1980 Piikkiössä, asuu Helsingissä) valmistui Turun Taideakatemiasta kuvataiteilijaksi 2006. Sieversin teoksia on ollut esillä useissa näyttelyissä 2006 alkaen, hänen edellinen yksityisnäyttelynsä oli TM-galleriassa Helsingissä elokuussa 2022.
Teoksia on mm. Aboa Vetus Ars Novan Matti Koivurinnan säätiön, Euroopan komission, Tampereen Tuomiokirkkoseurakunnan ja Taidekeskus Salmelan kokoelmissa.

Työskentelyä on tukenut Taiteen edistämiskeskus.

Joel Sieversin taiteilijatapaaminen Galleriaviikon aikana sunnuntaina 9.10. klo 14.00. Tervetuloa!