Iso-Lähteenmäki Sauli

Torni Gallerian pääsivuille

Sauli Iso-Lähteenmäki on tamperelainen kuvataiteilija, joka työskentelee grafiikan ja maalauksen keinoin sekä yhdistelemällä näitä tekniikoita. Hän käsittelee teoksissaan meitä ympäröivää maailmaa; luontoa ja ihmisen rakentamaa ympäristöä sekä näiden välistä suhdetta. Vesi eri muodoissaan on hänelle hyvin läheinen aihe.

Sininen Koski: Teos on tutkielma veden liikkeestä ja äänestä.
Virta: Teos on vuonna 2014 aloittamastani Uudet Puutarhat -sarjasta. Se on toteutettu puulevylle syväpainovedoksen ja öljymaalauksen yhdistelmänä. Teos on uniikki.
Saapuminen: Olen tehnyt useita lintu-aiheisia teoksia. Saapuminen-teoksen lintu lentää myös joissain muissa maisemissa.
Maisema: Teos on toteutettu mosaiikin tapaan kiinnittämällä lukuisia, erillisiä syväpainovedosten paloja pohjalevylle. Teos on sarjasta jonka toteutimme yhteistyössä puolisoni Minna Iso-Lähteenmäen kanssa yhteisnäyttelyymme Tampere Majan galleriassa, Tartossa 2012.
Beyond Here Lies Nothing: Lapsuuden leikeistä säästynyt peltiauto pysäköitynä keskikesän puutarhaan. Taustalla soi Dylanin ”Beyond here lies nothing, nothing but the moon and stars…”.
Amurin Juna: Tein vuoden 2012 aikana useita matkustamiseen liittyviä teoksia. Maalaus Tampereen Amuria halkovasta junasta on toteutettu kevättalvella auringon sulatellessa viimeisiä lumilaikkuja.
Nordland: Käymme puolisoni kanssa kesäisin kalastus- ja luonnostelumatkoilla pohjoisruotsissa ja Norjassa. Vuonna 2012 oli kulunut 75 vuotta Atlantin ylittämiseen tarkoitetun ilmalaiva Hindenburgin tuhoutumisesta. Maalasin epäonnisen aluksen taivaalle Norjan rannikolle jonkin matkaa Fauskesta pohjoiseen.
Långforssen: Vesi eri elementeissään toistuu tuotannossani varsin usein. Långforssen-teoksessa olen pelkistänyt rannan kasvillisuuden ja liikkuvan veden yhtenäiseksi rytmilliseksi muodoksi.
Toinen Järjestys: Teos on osa kolmiosaisesta teossarjasta. Siinä toistuu minulle läheinen puutarha-teema varioituna useaan eri muotoon. Palapeli toteuttaa mielestäni puutarhan tapaa muotoutua erillisistä osista yhtenäiseksi kokonaisuudeksi.
Korento: Sudenkorennon lento yli puutarhan; liikkeen ja paikoilleen juurtumisen vuoropuhelu.
Not dark yet: Teos on osa pohjoisten metsiemme mielenliikkeitä kuvaavaa sarjaa. Illan hämärtyessä maisema näyttäytyy osittain outona ja uutena, mutta vielä näkyvänä.       Hiljaisuuden kauneus on usein läsnä teoksissani. Tässä teoksessa on lähtökohtana itselleni läheinen lehtomaisema.
Tuulen Tarhat: Kasvit, olivat ne sitten villejä tai jalostettuja, kuivalla maalla tai veden alla kasvavia, ovat usein lähtökohtana teoksilleni. Tämä teos käsittelee puutarhaa yksityiskohdan ja eriytyneiden alueiden kautta.
Pohjoiset Puutarhat: Tuuli kulkee yli puutarhan taivuttaen sitä satunnaisiin toistuviin liikesarjoihin ja muotoihin. Virtaavassa vedessä on samantyyppisiä, koko ajan itseään varioivia, satunnaisen tuntuisia liikesarjoja. Molemmissa on kiehtova lähtökohta liikkeen ja rytmin tutkimiselle.
Pohjoisia Lauluja: Tämä teos on muistiinpano Norjan ja Ruotsin rajamailta, Ammarnäsin lähistöltä. Olen myöhemmin yhdistänyt pohjoisruotsalaiseen koskimaisemaan vanamon pirkanmaalaisesta rantamaisemasta.
Jaettu Metsä: Metsä on yksi rakkaimmista ja pysyvimmistä kuva-aiheistani. Tämä eri tasoja yhdistelevä teos on vuonna 2014 aloittamastani Uudet Puutarhat -sarjasta.
Rinnastuksia: Teos on vuonna 2014 aloittamastani Uudet Puutarhat -sarjasta. Teos on uniikki.
Valoja ja Varjoja: Teoksen lähtökohta on valon ja varjon liikkeet, hetken häilyvyys ja jatkuva muutos puutarhan maisemassa.
Iltalennot: Öinen metsä elää ja piirtyy taivasta vasten. Hiljaisuus ja liike ovat usein läsnä samaan aikaan.
Streams and Flows: Teos kuuluu veden olemusta tutkivaan sarjaan. Olen siinä yhdistellyt syväpainotekniikkaa ja maalausta keskenään.

Hotellin asiakkaat voivat ostaa teokset mukaansa hotellin vastaanotosta.
Teokset ovat hankittavissa myös taidelainaamon ehdoin Taidekeskus Mältinrannasta: 010-420 2040, info@tampereen-taiteilijaseura.fi