Inkeri Halme

Kissaperhonen ja muita kevään merkkejä


Kevätseuranta, lisääntyvä valo ja parsakausi auttavat jaksamaan kaiken sen lumen jälkeen tulevan pölyn. Vihdoin voin herätä valoon, köllötellä kissan kanssa auringonläikässä ja kaivaa lenkkarit kaapista. Pakkaan eväsleivän reppuun, kiikarit kaulaan ja suuntaan lintutornille. Matkalla kajautan keväthuudon yhdessä lokkien ja krookuksien kanssa.

Olen tehnyt näyttelyssä esillä olevat teokset pääasiassa kevään 2022 aikana. Teoksissa seurataan valon lisääntymistä ja muutoksia luonnossa. Värit vaihtuvat ruskeasta ja harmaasta vihreään ja kaiken läpäisevään kirkkauteen. Tämä on ensimmäinen teoskokonaisuus, jonka olen työstänyt kokonaan paperille. Paperin mutkattomuus ja öljypastellien tekstuuri loivat leikkisän lähtöpisteen työskentelylle. Leikkisyyden lisäksi teoksien lähtökohtana on ollut uusien muotojen löytäminen ja vapaa ilmaisu.

Inkeri Halme (1985, Kisko) asuu ja työskentelee Helsingissä. Halme valmistui taidemaalariksi Vapaasta Taidekoulusta vuonna 2020. Kissaperhonen ja muita kevään merkkejä on Halmeen toinen yksityisnäyttely valmistumisen jälkeen. Loppuvuodesta 2022 Halme koostaa näyttelyn kollegansa Liisa Kuuselan kanssa Porin Taidemuseon Galleria Poriginaliin. Halmeen teoksia on Kansallisgallerian, Hotelli Tornin sekä Helsingin Satakuntalaisen osakunnan kokoelmissa. Näyttely on toteutettu ystävien ja perheen, Taiteen edistämisekeskuksen sekä Vermeeriana säätiön tuella.