In Transition – Between Paths

Juan Kasari
Galleria Mältinranta 17.10. – 3.11.2020

Uusi näyttelyni In Transition – Between Paths on kokonaisvaltainen installaatio. Se sisältää työskentelylleni tyypillisiä elementtejä, kuten suuria väriprojisointeja ja abstrakteja veistoksellisia asetelmia.  Näyttelyn teemat liikkuvat teosofian, salatun tiedon, näkyvän ja ei-näkyvän maailman rajapinnalla. Galleriatilasta on tehty välitila, epäpaikka, jossa katsojalla on mahdollisuus irtaantua esittävästä ja tarinallisesta kuvakielestä ja arjen kuvatulvasta. Näyttelyn rytmi on rauhallinen, mikä kutsuu ottamaan etäisyyttä lineaarisen ajan määrittämään maailmaan.  

Tilaan installoidut teokset ovat jatkuvassa muutoksessa, perusvärit lipuvat sävystä toiseen, peittäen ja paljastaen toisiaan ja muodostaen loputtomasti uusia kompositioita ja uusia muuttuvia merkityksiä. Päällekkäisten projisointien kerroksellisuus nostaa esiin erilaisia assosiaatioita ja vie ajatukset myös värisymboliikkaan ja synestesiaan. Lisäksi osassa projisoinneissa on mukana ääni, mikä pohjaa William Butler Yeatsin runoon “second coming”

Taiteellisen työni lähtökohtana on Piet Mondrianinkin toteuttama modernistinen ja teosofiaankin viitannut ajatus taiteen sisällöstä, sekä taiteen henkisistä fyysisen tilan ulkopuolelle menevistä ulottuvuuksista. Eli ajatus kauneusarvoista ilman todellisuuden ulkoista jäljittelyä tai tapahtumasarjan kertovuutta.  Teoksiini ja työskentelyyni on vahvasti vaikuttanut monet esoteerisen tieteen keskeiset teokset ja teoriat.

Juan Kasari on Helsingissä asuva ja työskentelevä kuvataiteilija, joka on valmistunut Kuvataideakatemiasta kuvataiteen maisteriksi tila-aikataiteiden koulutusohjelmasta. Hänen töitään on ollut esillä useissa yksityisnäyttelyissä mm. Sinne galleriassa, Galleria Hippolytessä ja MUU Galleriassa Helsingissä, valokuvakeskus Perissä Turussa, Taidekeskus Mältinrannassa Tampereella, sekä useissa kuratoiduissa ryhmänäyttelyissä Suomessa ja ulkomailla. Kasarin näyttelyt ovat kokonaisvaltaisia installaatioita, sisältäen tilaan rakennettuja elementtejä, useita videoprojisointeja, ääntä, valokuvaa sekä luonnon- ja keinovaloa.