Henki ja materia

Gunzi Holmström ja Arto Korhonen
18.7.-4.8.2020
Galleria

“Olen seurannut kuvataiteilija Gun Holmströmin ja kuvataiteilija Arto Korhosen työskentelyä jo pitkään ja pidän heitä merkittävinä suomalaisina nykytaiteilijoina, joiden taidetta luonnehtii monipuolisuus ja ennakkoluulottomuus.

Holmström työskentelee monien erilaisin tekniikoiden avulla, ja käsittelee teoksissaan monipuolisesti maailmaa ja siinä tapahtuvaa näkyvän ja näkymättömän vuoropuhelua. Tässä näyttelyssä hän esittää temperamaalauksia, animaation sekä hiilipiirustuksia. Arto Korhonen tunnetaan parhaiten akvarelleistaan, ja tätä nykyä hän työstää vesivärimaalausta uusiin ulottuvuuksiin rakentamalla niistä installaatioita ja tutkimalla
ennakkoluulottomasti millaisia muotoja akvarellille on mahdollista luoda.

Holmströmin ja Korhosen yhteisnäyttely on tärkeä näyttely, koska se näyttää konkreettisesti miten vapaa taide kulkeutuu yllättävästi ja oivaltavasti suuntiin, joita ei voi ennustaa. Molemmat taiteilijat käsittelevät maailmaa holistisena kokonaisuutena, jossa on paljon yllättäviä piirteitä ja monia maailmoja. Heidän taiteensa puhuu koskettavasti ja viisaasti kaikkein keskeisimmistä asioista elämästä, maailmasta ja niiden kokemisesta ja tuntemisesta.”

Dosentti Juha-Heikki Tihinen, kuraattori, Pro Artibus -säätiö

Arto Korhonen (s. 1963) on valmistunut Lahden taideinstituutista vuonna 1989 ja asuu Helsingissä. Hänen teoksia on mukana muun muassa seuraavissa kokoelmissa: Amos Rex, HAM, Kiasma, Pohjoismainen akvarellimuseo, Sara Hildénin taidemuseo sekä Jenny ja Antti Wihuri -säätiö. Sara Hildenin Taidemuseon Still Still Life näyttelyssä on esillä Korhosen maalaus , ”Kirjo”, joka kuuluu samaan sarjaan kuin Mältinrannan näyttelyn
vaatteita kuvaavat työt.

Gunzi Holmström (s. 1964) on valmistunut Valandin korkeakoulusta vuonna 2006 ja asuu Helsingissä. Hänen teoksia on mukana seuraavissa kokoelmissa: Suomen valtio; Ruotsin valtio; Nykytaiteen museo Kiasma; Västra Götalandin alueen taidekokoelma, Ruotsi; Helsingin kaupungin taidemuseo; Jyväskylän taidemuseo; Pro Artibus, Suomi; Emma Espoon modernin taiteen museo ja Suomen Taideyhdistys.

Lisätietoja: gunholmstrom@gmail.com / www.gunholmstrom.com
art@artokorhonen.com / www.artokorhonen.com

Tervetuloa taiteilijatapaamiselle lauantaina 18.7. klo 12-14.