Heli Lundström

Ohuiden viipaleiden tarjoiluehdotus

Kalvon toisella puolella verinen löyly. Kalvolla katsahdus kuhisevaan kasaan. Sihinää. Kuhina käy, vaikka olet paloiteltuna. Pieniin osiin, jo toisiinsa sopimattomiin. Todisteen pudotin kirjekuoressa sinne minne pyysit. Kahdeksan askelta oikealle ja kaksi askelta pohjoiseen. Perille se ei mennyt koskaan. Kirje ei maatunut niin kuin sinä. Raadon tuoksu lepatti hiuksissani vielä pitkään. Ei kiinnijäämisen mahdollisuutta. Kalvolla puhdasta kultaa. Toisella puolella rapistuva haiseva maailma.

Ohuiden viipaleiden tarjoiluehdotus – näyttelyssä käsittelen kehollisuutta, muistojen manipulointia ja muutosta. Rakennan muistojen ympärille rihmaston, jonka totuus on kyseenalaista. Erilaiset pinnat ja tekstuurit muistuttavat minua ihosta ja kudoksista. Muovaan jotain mikä tuntuu tutulta, mutta samalla jotain, joka antaa mahdollisuuden leikkiin. Kerrostan osia unista ja kokemastani todellisuudesta.

Heli Lundström (s. 1981) työskentelee monitaiteellisesti maalauksen, kuvanveiston ja videon keinoin. Hän yhdistelee eri materiaaleja ilman rajoituksia. Kangasta, maalia, keramiikkaa, lasia ja erilaisia kierrätysmateriaaleja.