Antti-Ville Reinikainen

Aukeama

Toteutin näyttelyyn useita veistoksia, kuten halkeavan kaakeliuunin, puunrungon sisälle jumiin jääneen veneen ja siiviksi muuttuvan taittopöydän.
Tein lukuisia muotteja kaakeleista, kallioleikkauksista ja puunrungoista. Sahasin ja hioin kymmenin työkaluin mm. puuta, hartseja, pleksiä ja betonia. Maalasin pintaa akryyleillä, lakoilla kuin öljymaaleinkin. Toisinaan hikisenä kiroillen.

Teokset aukeavat, katkeavat ja halkeavat: epämukavan kömpelöinä ne kuin yrittävät muuntua toiseksi. Ehkä paljastaen näkymän jostain vääjäämättömästä. Samalla on nähtävissä vaivalloinen pyrkimys kontrolloida kaoottista maailmaa tai vain halu selviytyä, säilyä. Haluan silti ajatella, että rakenteiden surumielisessä synkeydessäkin voisi olla nähtävissä myös leikkisyyttä ja huumoria.

Tein myös kymmenen tuhannen teosidean kokoelman. Niiden joukosta valitsin myös näyttelyyn toteutetut veistokset. Piirsin ideoita puolitoista vuotta, 20 ideaa päivässä. Aina sama mustekynä, samanlainen luonnoskirja.

Aukeama aukeamalta.

Antti-Ville Reinikainen (s.1980) on Helsingissä asuva ja toimiva kuvataiteilija. Hän työskentelee kuvanveiston sekalaisin menetelmin, niitä usein yhdistellen mm. maalaus- ja videotaiteeseen.

Näyttelyn toteutusta on tukenut Taiteen Edistämiskeskus ja Antti-Ville Reinikaisen taiteellista työskentelyä on tukenut Suomen Kulttuurirahasto.

www.avreinikainen.com