Chrysalis

SAMK, kuvataiteen opinnäytetyönäyttely

Taiteilijat Taidekeskus Mältinrannassa: Amaral Alexandra, Hyriäinen Crista, Joenperä Johannes, Lyhty Kalle, Lyyra Noora, Netanvalo, Pihlajamäki Laura, Pirttisalo Susa, Salmi Pinja, Sietiö Pinja, Sipponen Miia, Topra Milo ja Virtanen Teemu.

Chrysalis-näyttelyssä on esillä kahdenkymmenen kuuden valmistuvan kuvataiteilijan teoksia. Perhosen koteloa tarkoittava sana kuvastaa opiskelijoiden kasvuprosessia taiteilijoiksi. Teoksia on toteutettu monin eri menetelmin. Maalaus- ja veistotaiteen lisäksi näyttelystä löytyy installaatioita, pienoisveistoksia ja piirustustaidetta. Tänä vuonna videoteoksia on runsaasti, niitä löytyy jokaisesta galleriasta vähintään yksi. Avajaisissa nähdään myös liveperformanssi.

Teemoiltaan näyttely on yhtä moninainen kuin tekijänsäkin. Teoksissa käsitellään muun muassa kasvua ja transformaatiota, modernia henkisyyttä ja kommunikaatiota, seksuaalisuutta ja mytologiaa sekä esineen ja tilan merkitystä. Teokset ovat jaettu kolmeen galleriatilaan; Mältinrantaan, Saskiaan ja Rajatilaan. Näyttelytilat toimivat kuin perhosen kotelot, joihin ammattikorkeakouluprosessi päättyy, ja joista kuoriutuu 26 uutta taiteilijaa ideoineen ja kykyineen kuvataiteen kentälle.

KUVAILUTULKKAUSKIERROKSET CHRYSALIS-NÄYTTELYSSÄ TAIDEKESKUS MÄLTINRANNASSA:

perjantaina 14.4. klo 14.30
maanantaina 17.4. klo 17.00

Tulkkina kuvataiteilija ja kuvailutulkki Laura Aro. Kuvailutulkkaus on visuaalisen sanallistamista lähinnä näkövammaiselle yleisölle, mutta siitä voivat hyötyä myös muut. Kuvailutulkki kertoo mitä näkee ja rajaa ja jäsentää näkemäänsä. Rajataide ry toteuttaa kuvailutulkkauksia Suomen kulttuurirahaston apurahan turvin.

Nettisivu: https://fineartists.samk.fi/
Instagram: https://www.instagram.com/samk.kuvataide.valmistuvat/

Lisätietoja:
Anna Kallio
0400944828
anna.kallio@student.samk.fi